Sin šefice bh. diplomacije postao službenik Veleposlanstva BiH u Kataru – Jabuka.tv

Sin šefice bh. diplomacije postao službenik Veleposlanstva BiH u Kataru

Ali Turković, sin ministrice vanjskih poslova BiH Bisere Turković, nedavno je imenovan za službenika u veleposlanstvu BiH u Kataru.

Ovu informaciju za Klix.ba je potvrdila šefica bh. diplomacije kazavši da njegovo imenovanje nije stiglo iz Ministarstva vanjskih poslova BiH već iz jedne državne agencije. Kako neslužbeno saznaje ovaj portal riječ je o Obavještajno-sigurnosnoj agenciji (OSA).

Podsjetimo da je prije imenovanja na ministarsku funkciju Turković bila veleposlanica upravo u Kataru.

Ali je radio kao asistent na Sveučilištu u Kataru nekoliko godina prije mog postavljenja za veleposlanicu BiH u Kataru. Tamo je mimo tri diplome koje je stekao na Webster Sveučilištu, na postdiplomskoj razini izučavao zemlje Zaljeva, a zatim je nastavio raditi na istom fakultetu. Po povratku u BiH se zaposlio u BHANSA-i, rekla je Turković.

Kaže da je njen sin godinama radio u različitim međunarodnim agencijama i da je dobitnik mnogih međunarodnih priznanja uključujući i kolektivnu Nobelovu nagradu (kopija kao dokaz dostavljena Klixovoj redakciji) te da tečno govori engleski i arapski jezik.

On će sada, prema riječima Turković, raditi za BiH u okviru svog stručnog obrazovanja i iskustva te na taj način pomoći državi.

Smatrate li da je dobro za BiH da imamo ljude s ovakvim kvalifikacijama i referencama da rade za BiH ili ih se trebamo odreći i prepustiti da rade za druge zemlje?, upitala je Turković.

Ali Turković je u žižu interesiranja domaćih medija došao u veljači ove godine kada je s majkom išao u Sjedinjene Američke Države tijekom službene posjete ministrice vanjskih poslova BiH.

No tada je Bisera Turković poručila da je njen sin kojeg je povela u SAD magistrirao u SAD-u te da je on sam snosio svoje troškove, odnosno da je bio u “privatnom kapacitetu”. Kako je istaknula, njen sin nije bio u SAD-u o trošku države BiH, ali je u isto vrijeme pomagao državi.

Na pitanje o tome je li njen sin prisustvovao službenim sastancima, Turković je odgovorila riječima da ne prisustvuje “ako ne postoji potreba” te da nije bio prisutan na sastanku s američkim državnim tajnikom Mikeom Pompeom i na nekim od sastanaka, ali da joj je pomagao kada je to bilo potrebno.

(www.jabuka.tv)


6 komentara

 • Dokle Ce ovo ic samo djeca elite mogu di oce ista oce ima jos djece običnog puka pametniji nadareniji radišniji ali ne mogu nista i nigdje radit dok ima njihove djece

 • Za vrijeme njenog mandata u SAD u ambasadi BiH bila je samo njena rodbina, prostor ambasade besplatno su koristili likovi poput one budale koji “iskopava” piramide u Visokom i sl.
  Njena diplomatska iskustva kao i njenog sina su neupitna ali dokle vise …ima i drugih puno pametnijih i obrazovanijih.

 • I šta sada?
  Mi bi se kao trebali nešto zalačiti za ovo? Ili šta?
  Gdje radi kćer Bože Ljubića? Gdje rade djeca Ljube Bešlića. Dragana Čovića? Vilima Primorca? Jelke Milićević?
  Ma hajde molim vas lijepo….šta ima ovdje novo i da nije viđeno.

  Može opet i ponovo samo jedno veliko FUJ i BLJAK

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.