Simfonijski orkestar Mostar održao nezaboravan “Novogodišnji koncert”

Simfonijski orkestar Mostar održao je u petak navečer u Mostaru “Novogodišnji koncert” prema uzoru na onaj u Beču, koji se još od 1939. izvodi 1. siječnja svake godine.

Na programu su se našla djela oca i sina Straussa te nezaobilaznoga Mozarta, dvije uvertire, valceri i polke, a orkestrom je dirigirao bečki dirigent dalmatinskih korijena Giuseppe (Josip) Terza.

Direktorica Simfonijskoga orkestra Mostar Snježana Zovko istaknula je da orkestar na ovaj način, zajedno s prijateljima, želi građanima Mostara i Hercegovine prirediti nezaboravnu večer.

Želja nam je vratiti ugled i čast koju je Simfonijski orkestar imao prije dvadeset i više godina, ali glavna misao vodilja bila je potpomoći kandidaturu Grada Mostara za europsku prijestolnicu kulture 2024. godine, a kako drugačije pripomoći toj lijepoj ideji nego glazbom, kazala je u svom obraćanju direktorica Zovko.

Orkestrom je dirigirao bečki dirigent dalmatinskih korijena Giuseppe (Josip) Terza

Na koncertu, koji je pratio veliki broj Mostaraca, nastupilo je četrdesetak glazbenika iz Mostara i cijele Hercegovine, Sarajeva, Dubrovnika, Zagreba, Rijeke, Varaždina, Čakovca i Osijeka.

(Fena)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.