Hercegovački par izdržao u braku samo tri dana

Vjenčanje bi za svaki par trebalo biti kruna ljubavi i početak novog, zajedničkoga poglavlja u njihovim životima.

Nerijetko se, međutim, događa da i parovi s dugogodišnjim vezama već prvih dana nakon vjenčanja shvate da su za životnoga suputnika odabrali pogrešnu osobu. Mnogi u takvim slučajevima do odluke o razvodu pretrpe nekoliko mjeseci nakon vjenčanja, ali ima i onih koji bračni staž mjere danima.

Takav jedan slučaj zabilježen je u Trebinju, gdje su se mladenci vjenčali u subotu, a zahtjev za razvod podnijeli već u narednu srijedu. U braku su uspjeli živjeti samo tri dana! Razlozi za ovaj čin ostali su tajna za javnost.

Vaso Čihorić, trebinjski matičar, kaže da zna za taj slučaj, ali pojašnjava da do zakonitoga razvoda nije moglo tako brzo doći.

Mladenci su ubrzo prestali živjeti zajedno, ali do sudskoga razvoda je vjerojatno prošlo i nekoliko mjeseci, ističe Čihorić.

Psiholog Čedomir Novaković, komentirajući za “Avaz” kratkotrajne brakove, kaže da je trebinjski slučaj za Guinnessovu knjigu rekorda.

To me asocira na brak iz inata, ”pasjaluk” ili neki revanšizam, što se i prije događalo. Poznati su i meni primjeri da su brakovi pucali ubrzo nakon vjenčanja, i to većinom poslije bračnoga putovanja, kaže Novaković.

I Semberci imaju slučaj sličan trebinjskom. Kako je za “Avaz” potvrdila šefica Matičnoga odsjeka u Bijeljini Dragana Ljubojević, jedan bračni par se na razvod odlučio 12. dan nakon vjenčanja.

Taj brak je počeo velikom svadbom i veseljem i ništa nije ukazivalo na to da nešto nije u redu. Nismo saznali razloge razvoda nakon tako kratkog vremena, govori Ljubojević.

Prema njezinim riječima, takvi slučajevi ipak ne utječu na broj vjenčanja, kojih ima i po nekoliko u tjednu.

(www.jabuka.tv) 

21 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.