Siledžije predstavljaju album zagrebačkoj publici

U zagrebačkom klubu Sax 26. svibnja održava se HUN(Herzegowina Urban Night) koja za cilj ima predstavljanje hercegovačkih bendova zagrebačkoj publici. Pokretači tog projekta planiraju u nekoliko navrata predstaviti, kako zagrebačkoj tako i hercegovačkoj publici, bendove koji svojom kvalitetom podižu hercegovačku alternativnu glazbenu scenu na višu razinu. Jedan od bendova koji će nastupiti su Siledžije.

Četveročlani bend iz Ljubuškog  – Siledžije, sa radom je započeo u ljeto 2009. godine u sastavu: Sile Nuić (gitara), Bernard Brkić (bubnjevi), Josip Paradžik (klavijature) i Gordan Džajo (vokal).
Nakon pola godine zajedničkog rada snimaju i izbacuju prvi singl Forrest Gump, preko kojeg dolaze na festival Jaeger Music Night kojeg kasnije i osvajaju. Također bilježe pobjede na festivalu F.A.R.S.A. i na 9. West Herzegovina Festu, a broje i brojne nastupe na festivalima u BiH i Hrvatskoj.

Glazbeni pravac benda definiraju različiti glazbeni ukusi pojedinaca u bendu što rezultira i raznolikim repertoarom koji izvode tako da je bend teško svrstati u samo jedan glazbeni koš. Zvuk se proteže od hip hopa, preko funk rocka,punka pa i do elemenata elektronske glazbe, dok su tekstovi svojevrsna kritika društva koje nas okružuje.

Album ”Dom za nezabrinutu djecu”  sniman je u studiju Skirlibaba u Sarajevu pod producentskom palicom Senada Šute i Brane Jakubovića, inače članova Dubioze Kolektiv. Snimanje kao i miksanje cijelog albuma je bilo malo kompliciranije jer je rađeno na relaciji Sarajevo – Ljubuški, ali nedavno se konačno sve uspjelo kompletirati. Skidanje albuma biti će moguće na stranici www.siledzije.com. Na albumu gostuju poznati mostarski pisac i pjesnik Veselin Gatalo sa jednim recitalom, te hrvatski rapper Kandžija.

-Planiramo što je više moguće ispromovirati ovaj cd, te odsvirati što više festivala koje smo isplanirali ovo ljeto. Postoji već jedan smiksani video koji je zapravo presjek onoga kako je album nastajao, nekih naših video zapisa, a planiraju se još dva videa koji će pratiti cijelu priču oko albuma. Nakon toga ćemo se sigurno okrenuti pravljenju novog materijala, neke skice se već lagano na probama pojavljuju, ali još je prerano govoriti o tome. Sada smo fokusirani na to da što bolje odradimo promotivne nastupe, izjavio je za citluk.net jedan od članova benda Gordan Džajo.

Komentirajući skori nastup u Zagrebu Džajo je izjavio kako će svirati sve stvari sa albuma, te ga veseli  broj ljudi koji su najavili svoj dolazak na koncert.

(www.citluk.net)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.