Shazam u Appleovim rukama i bez reklama

Kako je poznato Apple je bio u procesu preuzimanja popularne aplikacije za prepoznavanje pjesama Shazam, koji je sad konačno i službeno završen.

Apple je preuzimanje Shazama najavio još u prosincu, za preuzimanje aplikacije i pripadajućeg Shazamovog developerskog tima tvrtka iz Cupertina izdvojila je 400 milijuna američkih dolara. No akvizicija nije dovršena sve do sada jer se čekalo na službeno odobrenje antitrustovskih regulatora Europske unije (Shazam je pokrenut u Velikoj Britaniji).

Odobrenje je konačno stiglo ovog mjeseca te je sad Shazam i službeno u Appleovim rukama. Mnogi aktualni korisnici Shazama izrazili su zabrinutost što se tiče budućnosti same platforme pod Appleovim vodstvom.

Apple je povodom službenog okončanja preuzimanja Shazama umirio korisnike objavivši podatak kako Shazam namjerava pretvoriti u aplikaciju bez reklama koja će biti dostupna kako za iOS tako i za Android uređaje, piše Bug.hr.

Prema Appleu, Shazam je u cijelom svijetu preuzet preko 1 milijardu puta i svakoga se dana upotrebljava više 20 milijuna puta.

(www.jabuka.tv) 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.