Shaq: Treba otkazati NBA sezonu

NBA liga još se nada završetku sezone prekinute 11. ožujka zbog pandemije koronavirusa, pa makar to značilo da će se igrati preko ljeta, pred praznim tribinama, na jednoj ili dvije lokacije, a sljedeća sezona početi oko Božića.

No legendarni centar Shaquille O’Neal ima drukčije mišljenje. On smatra da treba zaboraviti na prekinutu sezonu i okrenuti se novoj.

Trebali bismo otkazati sezonu, nastaviti se brinuti za sigurnost igrača i svih ljudi te pustiti vladu da smisli kako ćemo se svega ovoga riješiti zauvijek. Mrzim slušati kako svi govore da će se sezona nastaviti, rekao je Shaq za New York Post.

NBA je u petak omogućila klubovima otvaranje dvorana za trening u gradovima u kojima su lokalne vlasti to dopustile, no samo Cleveland Cavaliersi s Antom Žižićem i Portland Trail Blazersi s Marijem Hezonjom zaista su ih otvorili.

Žižić je u Clevelandu trenirao u grupi s Kevinom Loveom, Larryjem Nanceom Jr. i Cedijem Osmanom, ali svi su morali biti na sigurnoj distanci od tri i pol metra. Nisu koristili svlačionice, nego su se poslije treninga tuširali kod kuće. Daleko je to još od situacije koja obećava da će se za dva mjeseca ponovno igrati kontaktni sport poput košarke.

Shaq smatra i da je prekid, koji već sad traje dva mjeseca, potpuno promijenio natjecateljsku sliku lige jer su igrači potpuno ispali iz ritma i nastavak bi mogao donijeti sasvim neočekivane rezultate, prenosi Index.

Uglavnom možeš predvidjeti tko će osvojiti naslov. A što ako ga sad osvoji momčad koja nije trebala? Uvijek će ostati znak pitanja nad tom titulom. Osobno mislim da sad trebamo reći: “OK, nastavimo se brinuti sigurnost igrača i svih ljudi, pa se vidimo na pripremama za novu sezonu”, kaže O’Neal koji smatra da utakmice bez gledatelja nisu rješenje jer svejedno u dvorani treba biti TV ekipa, trenerski stožeri i drugi ljudi, a “dovoljno je da se jedan od njih zarazi” i sve upropasti.

Ja bih osobno bez navijača užasno igrao, bio bih najgori centar u povijesti jer se hranim energijom publike. To mi podiže adrenalin. Znate li koliko sam utakmica dobio samo zahvaljujući luđačkim pogledima protivničkih navijača? Svaki put kad bi promašio slobodno bacanje, oni bi se smijali. A ja bih rekao: “Mislite da je smiješno? Gledajte sad ovo”. Definitivno bih trebao navijače, zaključio je Shaq.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.