Sezona godišnjih odmora, a radovi u punom jeku: Kako izbjeći gužve na cestama

Sezona građevinskih radova na cestama je u punom jeku, a Federacija BiH postala je veliko gradilište.

S obzirom na to da se bliži vrijeme godišnjih odmora, kada su gužve na magistralnim cestama i putevima ka graničnim prijelazima sve veće, građani strahuju da će pored dugog čekanja na granicama, izgubiti i po nekoliko sati u kolonama zbog čestih radova na cestama.

Vozači u Zeničko-dobojskoj županiji koji su već svakodnevno prinuđeni i po nekoliko sati čekati u kolonama pred tunelom Vranduk II i mostovima Bosna IV i Bosna V, već duže vrijeme negoduju zbog radova koji traju duže od godinu, a još veća zabrinutost nastupila je zbog najave obnove tunela Crnaja koji se nalazi na najfrekventnijoj dionici prema jugu naše zemlje i moru.

Nema alternativnih puteva

Ipak, iz javnog poduzeća Ceste Federacije BiH ističu da neće biti obustava u jeku sezone godišnjih odmora, te da nema razloga za toliku zabrinutost.

S obzirom na to da nema alternativnih pravaca već da se promet mora odvijati u tunelu Crnaja jednom trakom naizmjenično, JP Ceste FBiH je vodilo računa o problemima odvijanja prometa u tijeku izvođenja radova. Iz tih razloga će se radovi izvoditi u periodu od polovine rujna do polovine svibnja 2020. godine, a da u periodu od polovine svibnja do polovine rujna sljedeće godine na ovom pravcu neće biti nikakvih aktivnosti i stvorit će se uvjeti za normalno odvijanje prometa. Upravo iz tih razloga je rok za završetak radova prosinac 2020. godine, napominje za Faktor direktor poduzeća Ljubo Pravdić.

Pripremni radovi će početi početkom srpnja, ali tada, kako tvrdi Pravdić, neće biti obustava prometa.

Dodaje da magistralni pravac M-17 ima izuzetan značaj u cestovnoj mreži Bosne i Hercegovine budući da se na njemu odvija vrlo intenzivan promet, ali i da je njegova obnova izuzetno zahtjevna.

Tunel Crnaja je dugo vremena crna točku na putu M-17 zbog niza nedostataka, od kojih su najneugodnije neravnine na kolovozu, velika količina procjednih voda u vrijeme kišnih padalina i topljenja snijega, pojava leda na kolovozu, ledenica na svodu obzide u zimskim periodima itd. Ovakvi nedostaci su permanentna opasnost za sudionike u prometu. Zbog toga II faza radova koja će se vršiti na tunelu Crnaja ima za cilj da rekonstrukcijom postojećeg tunela osigura funkcionalnost, poboljša sigurnost prometa i postigne razinu usluge odgovarajuću za magistralnu cestu, navodi Pravdić.

Oni koji godišnji odmor provode u Neumu, usprkos dugogodišnjim obećanjima, još ne mogu koristiti novi put od Stoca, koji bi prepolovio vrijeme putovanja na toj dionici. I Put Stolac-Neum liči na gradilište.

Završeni su radovi na dionici Stari Neum – Kiševo – Broćanac, dužine oko 12 km, a u tijeku su radovi na poddionici Prapratnica – Hutovo u dužini od oko 2,5 km, uključujući i tunel Žaba. Radovi su počeli u listopadu 2018. godine, a trebali bi biti završeni u listopadu 2020. godine. U rujnu bi trebali početi i radovi na poddionici Stolovi – Drenovac, u dužini od oko 8,70 km koji će se prema planu izvoditi do prosinca 2020. godine, navodi direktor JP Ceste FBiH.

Do završetka radova potrebno je završiti još dvije poddionice, a u Cestama očekuju da će svi radovi na cesti od Neuma do Stoca biti završeni tek 2022. godine.

Tunel kroz Žabu gotovo probijen, počeli radovi iz pravca Stoca

Pravdić ističe i da ovo poduzeće ulaže sve napore kako bi se maksimalno ubrzali radovi i što prije normalizirala situacija na putu prema Doboju, gdje je već duže vrijeme usporen i otežan promet.

Sanacija regionalne ceste R445 Nemila – Zenica se očekuje početkom sedmog mjeseca kada će putnički promet biti u potpunosti preusmjeren na ovaj alternativni pravac dok će teretna vozila i dalje prometovati kroz tunel Vranduk jednom trakom naizmjenično. Prema dinamičkom planu, završetak radova na ovoj dionici očekuje se u listopadu, ističe Pravdić.

Obilaznice oko gradova

Naglašava da je trenutno u implementaciji Program modernizacije magistralnih cesta u FBiH, zbog čega na prostoru čitave Federacije BiH ima jako puno radova.

Radi se rekonstrukcija starih i dotrajalih objekata, prvenstveno mostova i tunela, sanacija crnih točaka na magistralnim cestama, izgradnja traka za spora vozila s ciljem povećanja propusnosti i frekventnosti prometa na prijevojima, rekonstrukcija osovina magistralnih cesta s lošim elementima, izgradnju obilaznica oko gradova, prvenstveno Južne obilaznice Mostara itd.

Također se izvode aktivnosti na završetku magistralne ceste M-18, prijevoj Karaula gdje se radi nastavak rekonstrukcije tunela i izgradnja dionice, ukupne dužine 2 km, te očekujemo da će ovi radovi biti okončani krajem sedmog, odnosno početkom osmog mjeseca, ističe Pravdić te apelira na sve sudionike u prometu i moli za razumijevanje i strpljenje prilikom prolaska preko ili neposredno uz pomenuta gradilišta.

Svi ovi radovi izvode se radi povećanja sigurnosti sudionika u prometu i frekventnosti prolaska vozila kroz kritična mjesta. S obzirom na početak sezone godišnjih odmora i povećanje prometa na magistralnim cestama, apeliramo na sudionike u prometu da koriste alternativne pravce kako bi se izbjegle gužve i smanjilo čekanje u područjima izvođenja radova o kojima se mogu informirati posredstvom BIHAMK-a, HAK-a i web stranice JP Ceste Federacije BiH, savjetuje Pravdić.


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.