Šestmilijarditi stanovnik Zemlje Adnan Mević slavi 15. rođendan

Šestmilijarditi stanovnik planete Adnan Mević iz Visokog, na dan izbora proslavit će svoj 15. rođendan. Da je punoljetan, kaže da bi otišao da glasa, a ovako će cijeli dan provesti s prijateljima.

Adnana je u sarajevskom Kliničkom centru 1999. godine rodila Fatima Mević, a za nju je to bila kako kaže, dvostruka sreća. Prvo dijete u obitelji nakon teškog poroda. Druga radost uslijedila je nešto kasnije – kada su joj javili da je tadašnji generalni tajnik Ujedinjenog naroda (UN) Kofi Anan (Annan) proglasio Adnana je šestmilijarditim stanovnikom zemaljske kugle.

”Ja sam bila 10 sati u porodilištu, ali nije niko komentirao da bi se to moglo dogoditi, da bi se mogao proglasiti šestmilijarditi stanovnik. To je meni bilo prvo dijete, bila sam sretna što sam rodila, a kad su mi rekli da je šestmilijarditi stanovnik stvarno sam još više bila sretna”, sjeća se Fatima Mević.

Adnan Mević sada pohađa prvi razred Srednje ekonomske škole “Hazim Šabanović” i s ponosom kaže da je među najboljim učenicima u razredu. Od predmeta mu je najdraži mu je zemljopis jer je i njegovo ime tu negdje zapisano među koricama knjiga.

”Pisalo je u knjizi kako se zovem i o meni kada smo učili stanovništvo na Zemlji”, govori Adnan o svom imenu među koricama knjige što ga po njegovom mišljenju, obvezuje da bude bolji učenik, a kaže da trenutno ima samo dvije želje – da upiše prometni fakultet i postane pilot.

”Ako postanem pilot, upoznat ću puno ljudi, obići svijet. Volim putovati, a s mamom sam prije dvije godine išao na utakmicu “Real Madrida”. Upoznao sam Cristiana Ronalda, fotografirali smo se. Ispričao sam mu da sam i ja poznat jer sam šestmilijarditi stanovnik planete. On se nasmijao i rekao da mu je drago što smo se sreli” priča Adnan.

Izrazio je posebno zadovoljstvo što je šestmilijarditi stanovnik Zemlje rođen baš u gradu koji “nakon teškog rata postupno počinje normalno živjeti i u regiji u kojoj se nakon jednog desetljeća rata vraća kultura koegzistencije, što će pomoći toleranciji i razumijevanju svih naroda svijeta”.

Zna tko je Kofi Anan, a po njemu je i dobio ime.

”Fotografija na kojoj me Anan drži u rukama obišla je svijet i to mi je čast. Volio bih ga upoznati sada kada sam porastao”, kazao je Adnan novinarima i dodao da je svake godine na njegov rođendan kuća puna novinarskih ekipa, ali i političara od kojih dobije tek poneku tortu i lijepu želju.

Adnan s majkom Fatimom živi skromno, poput mnogih obitelji u Bosni i Hercegovini. Majka Fatima radi u Općini Visoko, a on joj pomaže u svim poslovima.

”Nažalost, moj otac Jasminko prije dvije godine izgubio je bitku s teškom bolešću. Njegova smrt mi je teško pala, ali majka mi pruža puno ljubavi”, kaže Mević.

(Bljesak.info)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.