Serija novih potresa zatresla Hrvatsku – Jabuka.tv

Serija novih potresa zatresla Hrvatsku

Potres magnitude 4,9 prema Richteru pogodio je u srijedu ujutro središnju Hrvatsku, prema Euro-mediteranskom seizmološkom centru.

Dogodio se u 6:15 sati na dubini od 10 kilometara s epicentrom 37 kilometara jugoistočno od Zagreba i 18 kilometara zapadno od Siska.

Seizmološka služba RH objavila je drugačije podatke od EMSC-a odnosno da su središnju Hrvatsku, u srijedu rano ujutro, zatresla su dva nova jača potresa s epicentrom na području Petrinje, magnitude 4,7 i 4,8 po Richteru. Također, zabilježen je i treći potres u seriji, no on je bio dosta slabiji od prethodna dva – 3,9 po Richteru.

Potres u 6:15 bio je magnitude 4,7, onaj nešto kasnije 4,8 s epicentrom na području Petrinje, rekla je Ines Ivančić, voditeljica Seizmološke službe za Hrvatski radio.

Potvrdila da će se tlo i dalje tresti. Hoće, trest će se duže vrijeme, potres u utorak bio je razoran i iza njega će s velikom sigurnošću uslijediti veliki niz potresa, među kojima će, sasvim sigurno, biti jačih, kazala je.

Potvrdila je da će i slabiji potresi, poput jutrošnjih, imati utjecaja na objekte u Petrinji i Sisku koji su oštećeni u potresu u utorak. Sasvim sigurno, rekla je.

Navela je da je Petrinju od ponedjeljak pogodila ogromna količina manjih potresa. Trese se gotovo svaku minutu, rekla je Ivančić, navodeći da je potresa, jačih od 3 bilo barem 25 do 30.

Podsjećamo, u potresu od 6,2 stupnja po Richteru, koji se dogodio u utorak, poginulo je sedam osoba. Materijalna šteta je ogromna, u Petrinji gotovo da nema građevine koja nije oštećena.

Crveni križ FBiH objavio humanitarni broj za prikupljanje sredstava za pomoć stradalima u potresu

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • Sve ovo sto se desava pise u Bibliji ima ljudi koji znaju tumacit Bibliju i oni su upozoravali na ova desavanja al govorili im da su ludi samo sve se nesto ubrzalo te injekcije te potresi itd treba Molit Molit i samo Molit jedino dragi Bog ce bit uznas i nece nas ostaviti ako budemo uznjega

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.