Semjon Milošević: Prvo moramo pogledati sebe, pa tek onda pričati o Širokom!

Povodom posljednjih zbivanja vezanih za FK Sarajevo, putem svoje FB stranice oglasio se i Semjon Milošević, bivši igrač “bordo” momčadi.

“Treba napomenuti da se slično dogodilo i pred sami početak sezone, točnije pred derbi na Grbavici u 1. kolu, došla je grupa navijača i napravila nepotreban pritisak na jednu potpuno novu momčad, momke koji su prvi put u Sarajevu, u gradu, na ulici i na čaršiji, samo eto nažalost tada se nije o tome pisalo. Cijelo vrijeme momčad je osporavana, da bi ta momčad bila konkurentna tijekom cijele sezone. Kao što sam već rekao, po meni uz dva vezna igrača na ovoj polusezoni uvjeren sam da bi Sarajevo bilo možda i dvostruki šampion.

Kada je Sarajevo zadnji put postalo prvak slušao sam i tada osporavanja, npr. za jednoga Stojčeva koji je uz nekolicinu od 70 igrača opravdao očekivanja. I tada sam rekao da ćemo ga od blata praviti. Ovo je Balkan, svi su selektori, svi stručnjaci. Nego da ne bi išli u detalje, svi negdje radimo i od nečega živimo i sad zamislite da radite za računarom i pogriješite nešto u tekstu, pa vam dođu na vrata i prijete porodici??? To se može desiti bilo kome, zamislite da je u pitanju vaš brat, drug, rođak…”, navodi Milošević te nastavlja:

“Misli li netko da oni ne bi voljeli da su zabili??? Naslušao sam se nebuloza za ovaj dio lige za prvaka od namještaljki, prodaja i štimanja. To je dokaz koliko smo bolesno društvo. Osim sudačkih grešaka, ja ništa vidio nisam od toga i smio bih se kladiti u to. Sve je to život i sport. Znam da je nepovjerenje veliko, znam da ima propusta, najveći krivac za to je onaj tko vlada klubom, dakle financijer.

Ali taj isti financijer je dao svoje pare, očistio dugove, napravio likvidan klub… Istina, ima grešaka, ali za svoje pare. A ako mi hoćemo da se pitamo, postavljamo ciljeve i sl. hajde da čovjeku damo 7-8 milijuna i da ga ispratimo”, savjetuje Milošević sve navijače FK Sarajevo.

>>Pročitajte i: Reakcija na jednosmjerno tumačenje “ustaškoga orgijanja” i vrijeđanja BiH

“Ne…mi bismo da nam netko plaća, a da mi prosipamo svoju volju. Taj model poslovanja ja nikad nigdje vidio nisam. Ali nekome ugrožavati život radi nogometa je samo dokaz društva u kakvom živimo. U pitanju je svijest… Pričamo o Širokom i skandiranju i sl., a ponosimo li se mi događajima od preksinoć. Najprije ljudi sebe da pogledamo u oči, da budemo realni sami prema sebi, pa tek onda osuđujmo druge.

Hoćete da nam savez riješi probleme koji kopaju ovo društvo? Kakav savez, kakva pomoć, pa država je oslonac svemu, pa tako i sportu. Mislite li da naš sport ima oslonac??? Kritizirati je najlakše. Neću i ne mogu prihvatiti niti podržati takav oblik ponašanja. Volim Sarajevo, de facto i  Horde zla, ali to tko radi i tko misli da treba tako onda je izgubio kompas”, poručio je na kraju Semjon Milošević, nekoć istinski ljubimac navijača sarajevskoga kluba.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.