Seksualni terapeuti otkrivaju neke od najčešćih problema u spavaćoj sobi

Većina ljudi kada je riječ o problemima koje imaju u seksualnom životu misle kako ih jedino oni na ovom svijetu imaju.

Srećom brojni seksualni terapeuti podijelili su neke od najčešćih problema vezanih za seks, a koje su čuli od svojih klijenata.

Jedna tvrdnja koja im se na sesijama često ponavljala jeste da je za seks podjednako potrebna i fizička i psihička spremnost.

Vaše loše raspoloženje, visoka razina stresa, pa čak i dijeta mogu imati negativne posljedice po uživanje pod plahtama. Na primjer, erektilna disfunkcija je mnogo češća kod mlađih muškaraca nego što se vjeruje, a razlozi za to su gotovo uvijek psihološke prirode.

Biti nervozan ili previše uzbuđen znači da vaše tijelo ne stavlja genitalije za prioritet nego se usredotočuje na odgovor na borbu. Pa ako je to muškarcu prvo seksualno iskustvo ili nema previše seksualnog iskustva u kombinacijom s nervozom i uzbuđenjem dolazi do seksualne disfunkcije.

Da biste sve ovo izbjegli pokušajte se opustiti s partnerom, uzmite si više vremena prije samog seksualnog čina, bolje se upoznajte i sigurno neće biti nervoze.

Drugi terapeut kaže kako zadovoljavajući odnos unutar spavaće sobe počinje izvan spavaće sobe. Posebno je važno komunicirati s partnericom. Morate naučiti njen “ljubavni jezik” i to će zasigurno spasiti vaš odnos, a ako ništa drugo dobra, zdrava i otvorena komunikacija može dovesti do zadovoljavajućeg seksualnog odnosa.

Jedan seksualni terapeut kazao je i kako su jedan od problema i seksualne traume i zlostavljanje koje pogađaju muškarce i žene na nekoliko načina. Kada imate traumu vaše tijelo radi sve kako bi vas zaštitilo. Morate razmisliti o tome kako trauma utječe na vas i kako misli usmjeriti na svoju partnericu. To je prvi korak u poboljšanju seksualnih odnosa.

Još jedan problem je neusklađenost spolnih nagona. To se događa kod većine parova, prenosi Klix.ba.

Terapeuti savjetuju da se zapitate uživate li zaista u seksu. Ako je vaš odgovor “ne” razmislite zbog čega je to tako. U mnogim slučajevima shvatit ćete da možda uopće u tom momentu niste željeli seks. Ovo se podjednako događa i muškarcima i ženama.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

  • Muskarac rano zaspe,zato sto mu neko blizak ubaci u pice tabletu za spavanje,a zensku ubaci ,,,,,slicno vijagri muskoj pa trazi stavi ga,,,istina

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.