Sedmogodišnjak ostvario san: U jednom danu postao “strah i trepet” vozača

Sedmogodišnji Nail Jakupović iz Bihaća, učenik prvog razreda područne OŠ u Ripču, ispričao je za Večernji list kako bi jednog dana najviše želio biti policajac.

Njegovu su želju da barem na jedan dan bude policajac ispunili u Upravi policije USŽ-a. Donijeli su mu policijsku odoru te krenuli na radni zadatak. Ni hladno vrijeme ni pokoja kap kiše nisu spriječili Naila da odradi ono što su mu stariji kolege policajci kazali – zaustavi svako vozilo i samo po zakonu!

Izašao je Nail na teren, zaustavio nekoliko vozila, provjerio imaju li zimsku opremu, ali i ispisao jednu kaznu za neposjedovanje zimskih guma. Nail nije imao “milosti”.

Vozaču je prigovorio zbog starosti automobila, loših guma i neposjedovanja zimske opreme.

Imate li zimske gume, lance?, upitao je policajac Nail vozača, na što mu je kolega sugerirao da ih vozač pokaže. Učinio je to, a Nail mu kazao:

Pa, ovo auto moraš baciti. Što je ovo?, pitao je 7-godišnji policajac.

Vozač mu odgovori: Ako se mora platiti, onda napiši tu kaznu.

Napisao sam je već. Vozio si sto na sat, rekao je mali prometnik.

Pa je l’ i za to kazna?, pitao je vozač.

 Jest, ali i zbog lanaca i brze vožnje. Dvjesto za lance, sto za vožnju. Sjedite u auto, sretan vam put, reče sedmogodišnji Nail uz smijeh “kolega” policajaca.

Nakon što je obavio dio dnevne zadaće s predstavnicima Uprave policije, zaputio se u Upravu u kojoj je predao izvješće. Posjetio je Nail i dežurnu operativnu službu, ali bio i u uredu ravnatelja policije. Podijelio je svoja iskustva s policajcima i najavio povratak, ali kao – specijalac.

Nail je usrećen zahvaljujući zaposlenima u MUP-u USŽ-a i policiji na terenu. Njihov cilj i zadaća jesu približiti ovaj častan posao svojim građanima, posebice najmlađima.

Podsjetimo, sedmogodišnjem Nailu odmah po rođenju uočeno je da ima širi korijen nosa i kožne nabore oko očiju. Upravo oni predstavljaju zapreku kvalitetnom vidu jer smanjuju vidno polje. Iako su mu liječnici preporučili operaciju uklanjanja kožnih nabora, na nju će ipak morati pričekati još neko vrijeme, piše Večernji list.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • Jesi ti svjestan da je ovo dijete od 6-7 godina!!! Kakav li ti tek mozak imaš kad tako nešto možeš reći djetetu?! Zar misliš da dijete tako razmišlja, “da ima novca kupio bi novi?!”
    Baš si retard!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.