Sebijina diploma zahtijeva dodatne provjere

Uprava za inspekcijske poslove Županije Sarajevo utvrdila je 2. srpnja da zvanje magistra ravnateljice Univerzitetsko-kliničkog centra Sarajevo (UKC) Sebije Izetbegović zahtijeva dodatne provjere.

Razlog tome je što nam nije bila predočena relevantna dokumentacija koja se odnosi na stečena prava studentice Izetbegović na postidiplomskom studiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Niti smo imali uvid u nastavne planove i programe te fond sati predavanja, ističu u Upravi za Radio Slobodnu Europu.

Krajem svibnja u javnosti je izneseno više informacija i špekulacija koje dovode u pitanje valjanost specijalizacije, kao i doktorata prof. dr. Izetbegović, ravnateljice najveće zdravstvene ustanove u BiH.

U gostovanju na sarajevskoj televiziji Face TV prof. dr. Asim Kurjak izjavio je da nije bio mentor Sebije Izetbegović u izradi doktorske disertacije, no u intervjuu za N1 precizirao je da je bio mentor Sebiji Izetbegović, ali ne u Zagrebu već u Sarajevu.

Damir Mašić, zastupnik SDP-a BiH u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH, podnio je 26. svibnja inicijativu u kojoj traži da se ispita jesu li specijalizacija i doktorat Sebije Izetbegović vrijedeći.

Sebija Izetbegović: Moja karijera nije upitna, ovo je sve politički motivirano

Mašić je od parlamenta zatražio i da se provjeri stanje u KCUS-u, koju je u jednom danu, 5. svibnja, napustilo 13 anesteziologinja zbog nezadovoljstva uvjetima rada.

Prosvjetni inspektori su na osnovu dokumentacije koja im je stavljena na uvid, mogli utvrditi da je Izetbegović diplomu doktora medicine na Medicinskom fakultetu u Sarajevu stekla 1989. godine.

Dodaju da će postupak inspekcijskog nadzora na navedene okolnosti biti nastavljen po službenoj dužnosti, u koordinaciji i suradnji s drugim relevantnim tijelima čije je uključivanje u konkretnom slučaju neophodno.

Akademik optužuje: Sebija Izetbegović je ukrala magistarski rad moje supruge

KCUS je u žiži javnosti od 5. travnja kada je Tužiteljstvo Županije Sarajevo formiralo predmet koji se odnosi na pismo koje je potpisalo 17 anesteziologa. U tom pismu oni ukazuju da respiratori uvezeni iz Kine u travnju 2020. godine, a koji se koriste u KCUS-u, ne posjeduju postavke koje se preporučuju za mehaničku ventilaciju Covid-19 pacijenata, javlja RSE.

Pred Sudom BiH trenutno se vodi kazneni postupak u kojem je prvooptuženi premijer Federacije BiH Fadil Novalić u vezi s nabavkom 100 respiratora u vrijednosti od 10,5 milijuna KM, koje je uvezla tvrtka za preradu voća Srebrena malina, po nalogu Federalne uprave Civilne zaštite.

Velika pobuna u bolnici u Sarajevu, 13 anesteziologa dalo otkaz

(www.jabuka.tv | Foto: Oslobođenje)

11 komentara

  • U pravnoj državi bi već odavno Novalić dao ostavku ali kod nas je normala da ministar više vremena provodi na ročištima već poslu i nikom ništa.Kakva država takav i Novalić.

  • Moćni su i jaki kao kamen. Nitko im ništa ne može.Sabija i Bakir imaju privatnu državu.To im je babo ostavio u amanet.Ako su njen magistarski i doktorat validni
    onda je i Osmicina diploma validna.Svojom moći ukidaju i tv. FACE.Pametnom dosta.

    • Tko o čemu balija o postenju. Biti će opet Hrvatska. Kako je pošteno. Jer su nam uništili. Zlobnici. Neki se samo vode da su Hrvati ali su paraziti i uljezi. Mrzitelji Hrvata. Vole vakcinaše. A do nedavno su glumili Hrvate. Dobre. Itd.

  • SDA se raspada, svi ga pametni napustaju ali Bakir ne popusta. Jedino mu Komsic i Avdo Avdic podilaze. Sramota drzave BiH , Sebija, Osmica i njihove diplome. Ispade da Osmica nema ni srednju skolu cetverogodisnju…. Ali funkciju ne da. Ali cudno Covic, HDZ, Dodik SNSD i ne insistiraju na smjeni istog. SDP isto cuti, Za Komsica i Dzafirovica to je cisto. Dodiku opozicija opako prijeti. Jedino je Dragan sve svoje opozicione miseve usutio, kupio. Jer koliko im on da dragovoljno oni nisu sposobni niti zaraditi niti ukrasti toliko. Zato.cute tko zaliveni. A drzava tone u dugove, mladi bjeze glavom bez obzira. Samo podobni imaju privilegiju uposliti se na dobro placena radna mjesta a da ne moraju nista raditi a cak i ne ici na posao.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.