Sebastian von Münchow održao predavanje na Sveučilištu u Mostaru

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru predavanje je održao dr. Sebastian von Münchow na temu “Overview of Security – related Fora in South East Europe”.

Predstavio je način razvoja vrlo aktualnog sigurnosnog stanja kako u Bosni i Hercegovini tako i u regiji. Dr. Sebastian Von Münchow kazao je kako je sigurnost bitan faktor za razvoj jedne države.

Razvoj sigurnosti je puno više od izostanka nasilja, to je ustvari razvijanje ekonomije te izgradnja infrastrukture, rekao je Von Münchow.

Prodekanica za međunarodnu i međusveučilišnu suradnju Filozofskog fakulteta SUM-a prof. dr. sc. Ružica Zeljko-Zubac kazala je kako suradnja u jugoistočnoj Europi kroz osnaživanje regionalnog partnerstva u pitanjima gospodarstva, pravosuđa, borbe protiv organiziranog kriminala i terorizma prije svega ima za cilj postizanje stabilnosti i sigurnosti.

Osnaživanje i poticanje dobrosusjedskih odnosa i preobrazba nemirne regije, u regiju mira i blagostanja bio je cilj svih sigurnosnih foruma o jugoistočnoj Europi održanih do danas. Tim ciljevima i mi se danas pridružujemo, istaknula je Zeljko-Zubac.

Dr. Sebastian von Münchow predavač je sigurnosnih studija na George C. Marshall Europskom centru za sigurnosne studije. Dr. von Münchow je radio za terenske misije OESS-a u Bosni i Hercegovini, kao i na Kosovu gdje je vodio sekciju za zakonodavnu reformu, priopćeno je iz ureda ua odnose s javnošću Filozofskoga fakulteta.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.