SDP napao Herceg-Bosnu

Socijaldemokratska partija BiH osuđuje obilježavanje godišnjice osnivanja ”paradržave Herceg-Bosne, a naročito sudjelovanje dužnosnika države BiH u navedenim aktivnostima”, priopćeno je danas iz ove stranke.

”Obilježavanje osnivanja tvorevine, čiji su najviši dužnosnici zbog dokazanih ratnih zločina osuđeni na ukupno 111 godina zatvora pred Haaškim tribunalom, smatramo činom podrivanja ustavnog poretka. Teško se oteti dojmu kako ova aktivnost nije sinkronizirana s Dodikovim referendumom u bh. entitetu Republika Srpska”, navodi se u priopćenju.

SDP BiH poziva Dragana Čovića da prestane s iznošenjem “očitih neistina”, poput one da “gdje god nije bilo organiziranosti i djelovanja HR-HB u bilo kojem obliku, Hrvata više nema“.

”Preporučujemo mu da se malo bolje raspita o hrvatskim zajednicama, koje je on očito zaboravio, što ne znači da one i ne postoje. Napominjemo da u Sarajevu, Tuzli, Zenici, Brčkom i Bihaću živi više od 50.000 Hrvata, što je mnogostruko više nego u bilo kojem glavnom gradu nekih od županije s isključivo hrvatskom većinom, pa čak i više nego u nekim takvim županijama u cjelini, poput Posavske županije. Upravo su Posavina i Hrvati iz ovog dijela BiH, najveća kolateralna šteta ratnog projekta Herceg-Bosne. Također, podsjećamo Čovića da je na osnovu neoborivih dokaza za progon i masovno iseljavanje hrvatskog stanovništva ustanovljena nedvosmislena odgovornost tadašnjih rukovodstava paradržave Herceg-Bosne i Republike Hrvatske, a sve prema tragičnom dogovoru o uspostavi etnički čistih teritorija – nesuđenih država”, naveli su iz SDP-a.

(www.bljesak.info | FENA)

3 komentara

Komentiraj: