Čović: Gdje god nije bilo djelovanja Herceg Bosne nema više ni Hrvata

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je da Hrvati u BiH moraju stvoriti uvjete u naredne dvije godine da reorganizacijom BiH osiguraju sebi apsolutno jednaka prava, koja imaju i druga dva naroda u BiH.

“Pozivam sve one koji su se umorili na ovom putu traženja ravnopravnosti, da ne klonu duhom, nego da zajedno pod vodstvom HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora, ustraju”, rekao je Čović na svečanom obilježavanje 23 godine od osnivanja Hrvatske zajednice Herceg-Bosne (HRHB) u Gorici, kod Gruda, a prenosi Srna.

Dodao je da je povijesna uloga onih koji su imali hrabrosti i mudrosti da osnuju HRHB i da na taj način zaštite hrvatski narod širom BiH.

“Koliko god da smo se odmakli od početaka, jasno je da bez organiziranosti hrvatskog naroda u BiH mi nećemo ostvariti ono što je naša trajna težnja – apsolutnu, ustavnu, ali i svaku drugu teritorijalnu i institucionalnu ravnopravnost hrvatskog naroda s druga dva naroda u BiH”, naveo je Čović, koji je i hrvatski član Predsjedništva BiH.

Prema njegovim riječima, kada se analizira popis stanovništva koji je nedavno objavljen, vidi se da gdje god nije bilo organiziranosti i djelovanja HRHB u bilo kojem obliku, Hrvata više nema, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

4 komentara

  • Hrvati,katolici, istinski domoljubi to znaju i zato smo srcem išli u obranu svoga naroda ,svojih obitelji svojih domova i to goloruki protiv do zuba naoružane Jugo-četničke armade i zlikovaca. Dragane ali ti i tebi slični 1991-1992 god.niste vjerovali u to,nego ste vjerovali u JNA-ju i Miloševiću.Naravno i za to ste bili dobro plaćeni tko i danas za to što radite. Tako da istinski domoljubi postaše nitko i ništa a vi vjerni Jugosloveni postašte veliki hrvati,katolici i domoljubi,naravno opet za veliki novac.,,ETNO BIZNIS,,. Jako unosan posao danas..Onaj tko zna u pravo vrijeme promjeniti dres najbolje prolazi..

  • ovo stvarno više nema smisla, ko o čemu k.urva o poštenju… gadi mi se kompletna politička scena, HDZ jer uništava ovaj narod 25 godina a opozicija jer nema m.uda da nešto konkretno uradi i bude neka alternativa ovom jadnom narodu…ma bljak, bljak ,bljak

  • Dragane ne seri, hrvata ima samo na teritoriju koji nam je i Seselj prije rata davao… a i na tom teritoriju sve manje i manje zahvaljujuci tvom pljackaskom HDZ-u…

  • Dobro mu stoji ova govornica,grb i mnoštvo pozlaćenih petokrake,ko da ga on smišljo i trabunja on o HZ-HB-ni. Dragane gdje si bio kad se uspostavila HZ-HB-na,što si radio tada i jesil bio za nju i gdje si bio kad su hrvati proglasili Hrvatsku samoupravu,u Makarskoj Dragane na sigurnom.Oba puta si bio daleko od toga i isčekivao konačni ishod da se pridružiš pljački,lešinarenju i tako i bi… Sa takvim vođama hrvati nikada neće imati ništa.Čović,Bože,Mariofil, LJubić,Bareša Čolak,Šoljić, Ivo Miro Jović,,Borjana,Marinko Čavara,Marina Pendeš sve go komunjara i oni nešto pričaju o HZ-HB-ni.Vaš udio u HZ-HB-ni je toliki da ste je opljačkali koliko ste mogli,tu vam treba pridodati i Antu Jelavića i Baju Soptu koji su ispred HVO-ne pokrali što su mogli i pogodovali svojim bližnjim i podređenim da to isto učine..

Komentiraj: