SDP BiH izlazi iz pregovora i ostaje oporba na državnoj razini!

Socijaldemokratska partija BiH mogla bi, u slučaju neuspjeha nove runde razgovora čelnika šest vodećih bh. političkih stranaka, izaći iz pregovora i ostati oporba na državnoj razini, najavio je danas u izjavi Feni dopredsjednik SDP-a Damir Hadžić.

Najavljeno je da će se nova runda razgovora šestorke održati 28. prosinca u Sarajevu, a domaćin će biti Stranka demokratske akcije i njezin predsjednik Sulejman Tihić.

– Optimisti smo sami po sebi, ali nismo optimisti zbog najava koje smo imali priliku slušati posljednjih pet dana od relevantnih političkih subjekata u BiH, posebno od stranaka iz Republike Srpske, ali djelomično i iz SDA, koji najavljuju da ćemo dominantno razgovarati o usvajanju proračuna, a ne o Vijeću ministara BiH, kazao je Hadžić.

Po njegovim riječima tako bi se, na neki način, abolirao nerad državnih institucija u posljednjih više od godinu dana.

– Mi očekujemo jako puno. Očekujemo da se dogovorimo o konstituiranju Vijeća ministara BiH i agencija na državnoj razini. Također najavljujemo da, ukoliko stvari ne budu išle ovim tijekom, SDP BiH nakon 28. prosinca izlazi iz pregovora i ostaje oporba na državnoj razini, poručio je Hadžić.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.