SDA: Odluke o uređenju BiH neće donositi Zagreb već institucije BiH – Jabuka.tv

SDA: Odluke o uređenju BiH neće donositi Zagreb već institucije BiH

Izjava hrvatskog ministra vanjskih i europskih poslova Gordana Grlića Radmana da Hrvatska neće dozvoliti da iko nametne građansko uređenje Bosne i Hercegovine, ne može se protumačiti nikako drugačije nego kao izravno miješanje u unutrašnje stvari BiH koje ne doprinosi dobrosusjedskim odnosima dvije države, priopćeno je iz Stranke demokratske akcije.

Odluku o tome kakvo će biti uređenje Bosne i Hercegovine neće donijeti Grlić Radman, službeni Zagreb, ili bilo koji drugi regionalni centar, bez obzira kakve teške izjave koristili i pritiske vršili, već isključivo institucije Bosne i Hercegovine.

Bilo kakvo rješenje koje će dodatno produbiti postojeću diskriminaciju u ustavnopravnom poretku i izbornom zakonodavstvu BiH neće biti prihvaćeno i tu činjenicu ne mogu promijeniti bilo kakve uvijene prijetnje, pa ni ova koju je uputio šef hrvatske diplomacije, poručili su iz SDA.

Iz ove stranke navode da od samog miješanja u unutarnja pitanja Bosne i Hercegovine mnogo više zabrinjava činjenica da ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, zemlje članice Europske unije, inzistira na izmjenama Ustava i Izbornog zakona BiH koje su u izravnoj suprotnosti sa standardima Europske unije, Mišljenjem Europske komisije i preporukama Vijeća Evrope.

Ako je Grlić Radman zainteresiran za rješenja koja su u koliziji s građanskim standardima, može ih pokušati implementirati u Republici Hrvatskoj. U Bosni i Hercegovini će svaki građanin, bez obzira na njegovu etničku, vjersku i bilo kakvu drugu pripadnost, imati jednaka prava i SDA nikada neće pristati na rješenja koja diskriminiraju građane i koja nisu bazirana na europskim demokratskim standardima, navodi se u priopćenju.

(www.jabuka.tv)


13 komentara

 • Hrvatska će sve odrediti u dogovoru sa Srbijom a vi vehabije ste previše nesposobni i glupi da vas se išta pita.

  • Jos cete se godinama naslanjati na Hrvatsku. Ostali ste u hendeku, ni tamo, ni ‘vamo.Bolje je da usutite i gledate kako spasiti narod od siromastva. Prijeti vam lincovanje.

 • eto pitace se Izmetbegovic kakva ce biti BiH,izmisljeni jezik,izmisljena nacija -ne mogu takvi biti “gospodari ” niti Hrvatima ,niti Srbima-nase nacije,nasi jezici postoje stoljecima prije prvih islamiziranih

 • hrvati ako hoće da imaju svoje institucije i da se za nešto trebaju pitati pravac hrvstska zagreb, ovdje u naşoj bosni niste ni manjina.

  • Dudakovicu ti si veoma ogranicen.Uzmi grunt, sta i koliko posjeduju muslimani, koliko Srbi i koliko Hrvati.Ti bi da odemo u Zagreb i Beograd i da tebi sve ostane. Nece moci….Imate samo 14%
   Gruntovno u bih.Srbi imaju najvise. Ti si medicinski fenomen.Posjedujes dva mala mozga . Veliki mozak se negdje istopio..

 • Odluke o u uređenju neće donositi nitko jer je to zločinačka i genocidna država. To je hrvatsko i pripada Hrvatima. Klošari

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.