SDA Mostar: Cilj Thompsonova koncerta je izazivanje nove krize u Mostaru

Gradski odbor SDA Mostar smatra kako najavljeni koncert Marka Perkovića Thompsona u Mostaru predstavlja pokušaja destabilizacije prilika i klime u Mostaru i cijeloj Bosni i Hercegovini.

SDA u svom priopćenju za javnost navodi kako su tvrdnje da se radi o humanitanom koncertu medijski spinovi koji imaju zadatak zamagliti suštinu i stvarne namjere organizatora i njihovih mentora, piše Dnevni list.

“Iskazivanje javne podrške osobama koje su osuđene na čak 111 godina zatvora za počinjene ratne zločine u Mostaru i Hercegovini, svakako nije u duhu europskih vrijednosti za koje se neki od organizatora ili onih koji ih podržavaju navodno zalažu. Pravi cilj okupljanja u Mostaru jeste da se proizvede nova politička kriza u gradu, koja bi dodatno zakomplicirala odnose između Bošnjaka i Hrvata i prelila se na cijelu BiH”, smatraju u SDA.

Iz te stranke navode da Haški sud radi na osnovu dokaza “a ne nekakve javne percepcije koja se nastoji stvoriti, usprkos svima poznatim i lako provjerljivim činjenicama”.

“Pozivamo građane da ne nasjedaju na eventualne provokacije, a što je onima koji organiziraju javni skup u Mostaru izgleda i glavni cilj. Neke povijesne i sudski dokazane činjenice ne mogu se pobijati sumnjivim estradnim manifestacijama i ponavljanjem navodnih ‘istina’, za koje i njihovi tvorci znaju da nemaju veze sa stvarnošću”, poručili su iz Gradskog odbora SDA Mostar.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • Mrš stoko krepanoga Alije, mrš! Samo vi izazivate krizu i mržnju. Bakir nudi Erdoganu “Bosnu u amanet”, jer to mu je kao poručio babo kad je krepavao….Kao da je Bosna njegovo vlasništvo, govno jedno.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.