S kime živimo: Bošnjački šovinisti poludjeli na Ninu Raspudića | Jabuka.tv

S kime živimo: Bošnjački šovinisti poludjeli na Ninu Raspudića

Ova priča svima je poznata. Svi koji su se usudili ikada i na bilo kojoj razini propitati bilo koju građansko-političku mantru lijevih i građanskih stranaka u BiH – doživjeli su prozivke.

Nova žrtva tih i takvih prozivatelja i “branitelja Bosne” je Nino Raspudić. Nino Raspudić gostovao je u emisiji “Pressing” na N1 televiziji.

“Pressing” je svakako napravio jedan svojevrsni iskorak s tim što je uopće ugostio Raspudića.

Kako god, ali ono što se u emisiji pričalo nije se svidjelo jednom broju “Pressingovih” gledatelja koji su svoje nezadovoljstvo istaknuli u Facebook komentarima na službenoj stranici N1 televizije u Sarajevu.

Iako je otvoreno rekao da je protiv svakoga totalitarizma pa tako i fašističkog, odnosno, ustaškoga, Raspudić je zbog drugačijeg mišljenja ipak zaradio epitet ustaše, nacionalista, fašista i tome slično.

 

Ipak, ti i takvi komentatori govore više o sebi i politikama koje zastupaju nego o Raspudiću i politici koju on zastupa.

Mantra da je sve što dolazi iz hrvatskoga korpusa u Bosni i Hercegovini ustaško, ponovno se nastavlja. Izgleda da se neki naši sugrađani ne mogu suočiti s činjenicom da je pluralizam mišljenja, ideja, vrijednosti i političkih stavova jedna od najvećih vrijednosti i dosega zapadne civilizacije i tog kuluturološkog spektra.

Iako nije član nijedne stranke, Raspudiću su tako poručili da je “gori od hrvatskih dužnosnika i HDZ-ovaca” te da je “ustaša na baterije” i tipičan “malo školovani nacional socijalista”.

Izdvojeni su samo neki od komentara, a obratite li pozornost, shvatit ćete o čemu se radi.

Cijelu emisiju možete pogledati na You Tube kanalu N1 i na njihovim stranicama. Ukoliko pronađete podlogu za neke od teza koje se guraju Raspudiću, javite nam se, no mi smatramo kako bi to bio, filozofskim riječnik kazano, Sizifov posao.


(Dnevnik.ba)


20 komentara

Komentiraj: