Schmidt prokomentirao mogućnost preuzimanja OHR-a: Za sada su to glasine – Jabuka.tv

Schmidt prokomentirao mogućnost preuzimanja OHR-a: Za sada su to glasine

Ne mogu komentirati glasine u pojedinim medijima, izjavio je  njemački političar Christian Schmidt, bivši ministar u Vladi Njemačke i član Bundestaga za kojega su mediji objavili da je njemački kandidat za novog visokog predstavnika u BiH.

Moje zanimanje za Bosnu i Hercegovinu je ograničeno na pomoć, kada je to potrebno u djelovanju izbjegličkog kampa u Unsko-sanskoj županiji, gdje sam prošle godine imao sreću pomoći, naveo je Schmidt za Dnevni Avaz.

Na pitanje u vezi s mogućnošću da on bude predložen na poziciju koju već godinama drži austrijski diplomat Valentin Inzko, Schmidt kaže da treba pitati njemačko ministarstvo vanjskih poslova.

Portali su objavili informaciju da je njemačko veleposlanstvo u Sarajevu obavijestilo pojedine političare da će Schmidt biti predložen na poziciju, te da je riječ o planu kojim Njemačka zajedno s Rusijom želi srušiti Inzka i suprotstaviti se planovima novoizabranog američkog predsjednika Joe Bidena. Njemački političar i bivši član Bundestaga Stefan Schwarz oštro je demantirao te informacije.

Za sada u tijeku su neslužbeni razgovori diplomata članica Vijeća za implementaciju mira, a konkretnije aktivnosti se očekuju već na proljeće.

Tko je Christian Schmid, čovjek koji se spominje kao Inzkov nasljednik?

(www.jabuka.tv)


12 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.