Sattler posjetio ukrajinske izbjeglice u Međugorju

Šef Izaslanstva Europske unije u BiH i posebni predstavnik EU veleposlanik Johann Sattler posjetio je u utorak izbjeglice iz Ukrajine smještene u Međugorju.

U pratnji suradnika, tajnika Crvenog križa Čitluk Andrije Stojića i volontera Crvenog križa, veleposlanik Sattler obišao je dio izbjeglica smještenih u Međugorju te im ovom prigodom uručio pakete s hranom za djecu, pelenama, igračkama i ostalim prigodnim darovima, priopćeno je iz Općine Čitluk.

Prigodni darovi na poseban način razveselili su mališane iz Ukrajine, a nakon obilaska Sattler je zahvalio vlasnicima koji su svoje objekte ustupili za smještaj izbjeglica iz Ukrajine te pohvalio aktivnosti Crvenog križa na pružanju pomoći izbjeglicama.

Tajnik Crvenog križa Čitluk Andrija Stojić upoznao je izaslanstvo Europske unije s aktivnostima koje na dobrobit izbjeglica iz Ukrajine provodi Crveni križ u Čitluku. Međugorje je posjetio i Crveni polumjesec Turske, čiji su predstavnici također pružili podršku i pomoć izbjeglicama iz Ukrajine. Crveni polumjesec Turske tijekom posjeta osigurao je određenu količinu mesa i prehrambenih namirnica, priopćeno je iz Općine Čitluk.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.