Rusija otkrila u kojem slučaju bi upotrijebila nuklearno oružje

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da će Rusija upotrijebiti nuklearno oružje samo ako bude ugroženo njezino postojanje..

Izjava Peskova, gotovo četiri tjedna nakon što je Rusija poslala svoje snage u Ukrajinu, dolazi usred zabrinutosti Zapada da bi tamošnji sukob mogao eskalirati u nuklearni rat. Agencija Tass nije objavila druge pojedinosti.

Ruski predsjednik Vladimir Putin prošlog je mjeseca naredio da se ruske nuklearne snage stave u stanje visoke pripravnosti.

U skladu s naredbom, rusko ministarstvo obrane priopćilo je 28. veljače da su njezine nuklearne raketne snage te Sjeverna i Pacifička flota stavljene u pojačano borbeno dežurstvo, izvijestila je novinska agencija Interfax.

Glavni tajnik Ujedinjenih naroda Antonio Guterres rekao je 14. ožujka: Izgledi nuklearnog sukoba, koji su nekada bili nezamislivi, sada su ponovno unutar područja mogućnosti.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

  • Tom luđaku, psihopatu, zlotvoru i megaubojici ranga jednog nečovjeka i zloduha Staljina-Treba uzvratiti na jedini način koji on razumije a taj način je sila.Zapadna politika ne shvaća da ima posla s poremećenom osobom u smislu poremećenosti koja se manifestira još agresivnijim udarom na slabije od sebe kad uvidi da s druge strane ima popustljive političare i još klimaviju politiku koja nema snage da mu satre glavu.Dok god američki predsjednik J.Biden ne zapovjedi da Nato udari na rusku zločinačku vojsku u Ukrajinu i uništi je do kraja ,mira ne će biti.S tim ubojicama i zlotvorima može se obračunati samo na način na koji se oni obračunavaju s nedužnim ukrajinskim narodom.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.