Sastanak: Treba unaprijediti suradnju HDZ-a BiH i komunističke partije NR Kine

Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović održao je danas sastanak sa izaslanstvom komunističke partije NR Kine.

Ispred izaslanstva iz Ministarstva za međunarodnu suradnju Centralnoga komiteta Komunističke partije Kine, sastanku su nazočili Li Jun, pomoćnik ministra, Yan Yuqing, zamjenica direktora 6. biroa, Bao Hong, šefica Odjeljenja, Wang Yuwei, drugi tajnik, Yu Zhou, pomoćnik tajnika i Chi Lingjun, prvi tajnik i prevoditelj te Chen Bo, veleposlanica Kine u Bosni i Hercegovini.

Na početku susreta sugovornici su istaknuli kako treba učiniti sve kako bi se unaprijedila suradnja HDZ-a BiH i komunističke partije NR Kine te suradnja Bosne i Hercegovine i NR Kine.

Stranke predstavljaju narode, zato je važna suradnja, a posebno je vidljiva gospodarska suradnja, istaknuto je na održanom sastanku.

Izaslanstvo NR Kine istaknulo je kako cijene ulogu HDZ-a BiH u suradnji dviju zemalja. Kina podržava unutarnji dijalog, pomirenje i gospodarski razvoj, a istaknuli su kako je BiH važan partner u regionalnoj suradnji.
Predsjednik Čović kazao je kako visoko cijeni stavove izaslanstva NR Kine, koji su pozitivni, te istaknuo kako se BiH treba racionalnije organizirati kako bi bila važan i nezaobilazan partner u regionalnoj suradnji.

Izaslanstvo NR Kine na održanom sastanku najavilo je forum na visokoj razini o turizmu i sajam poljoprivrednih proizvoda iduće godine te su pozvali visoko izaslanstvo HDZ-a BiH na nazočnost i u posjet Komunističkoj partiji Kine, što je predsjednik Čović prihvatio.
Također, pozvali su HDZ BiH na sudjelovanje u forumu, koji će se iduće godine održati u Bukureštu, a razgovarat će se o suradnji između Kine i političkih stranaka u Jugoistočnoj Europi.

Na sastanku je razgovarano i o drugim temama i projektima, razgovaralo se o protokolu o suradnji u okviru 16+1, pristupanje BiH tom sporazumu omogućilo bi podizanje suradnje na još veću razinu i realizaciju još većih projekata.
Na kraju susreta izražena je obostrana spremnost za daljnje jačanje prijateljskih odnosa dviju stranaka i zemalja, priopćeno je iz Ureda za informiranje HDZ-a BiH.

(www.jabuka.tv)


14 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.