Sastanak s predstavnicima umirovljenika održan u Vladi FBiH

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić i zamjenici premijera Toni Kraljević i Vojin Mijatović, te federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić, održali su u utorak sastanak s predstavnicima dva saveza udruga umirovljenika u Federaciji BiH.

Umirovljenike su predstavljali Redžo Mehić i Ivan Kožul.

Sastanak je održan u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu, a prisustvovali su i predstavnici Federalnog zavoda MIO/PIO.

Tema razgovora bila je poboljšanje položaja umirovljenika u Federaciji BiH, a poseban naglasak stavljen je na upućene zahtjeve ove populacije.

Ovo su zahtjevi umirovljenika u Federaciji BiH

Nakon razmatranja prioritetnih zahtjeva umirovljenika, zaključeno je da će Vlada Federacije BiH raditi na iznalaženju najboljih mogućih rješenja s ciljem da se u Federalnom proračunu za ovu godinu osiguraju sredstva za isplatu jednokratne financijske podrške umirovljenicima.

Također, u skladu s iskazanim opredjeljenjem Vlade poduzet će se aktivnosti na povećanju sredstava namijenjenih za banjsko liječenje umirovljenika, što je važan segment u osiguranju zdravstvene podrške ovoj kategoriji stanovništva, navode iz Vlade FBiH.

Mirovinski sustav u BiH uskoro će postati besmislen

Kada je riječ o izmjenama zakonskih rješenja u oblasti mirovinsko-invalidskog osiguranja, zaključeno je da će se o ovom pitanju nastaviti razgovarati između predstavnika umirovljenika, te resornog federalnog ministarstva i Federalnog zavoda MIO/PIO, a s ciljem sagledavanja svih mogućnosti radi poboljšanja cjelokupnog sustava MIO.

Također, potvrđeno je da će se nastaviti aktivnosti na formiranju Vijeća umirovljenika Federacije BiH, čija uloga bi bila vođenje zajedničke djelatnosti socijalnih partnera, te afirmacije i zaštite prava iz mirovinskog i invalidskog osiguranja, kao i razvijanja socijalnog dijaloga u ovom segmentu.

U skladu sa zaključcima s posljednje sjednice Vlade Federacije BiH, Federalno ministarstvo rada i socijalne politike u roku od tri mjeseca će sa predstavnicima Saveza udruga umirovljenika u FBiH i Saveza županijskih udruga umirovljenika u FBiH, usuglasiti tekst Sporazuma o osnivanju ovog vijeća, koji će dostaviti Federalnoj vladi na razmatranje.

Što će umirovljenicima donijeti formiranje Vijeća umirovljenika?

(www.jabuka.tv)

8 komentara

  • Mene zanima sa kim se konzultiraju taj Ivan Kožul i taj Redžo Mehić? Čije oni stavove zastupaju? Samo svoje, jer nikakvog savjetovanja sa umirovljenicima nemaju

  • Šta će im banje kad je želudac prazan, mogu samo u bandak pasti. Ne kaže se džabe “neka me malo i žiga al nek se ima”.

  • O kakvim vi jednokratnim pomoćima pregovarate glupani korumpirani. Da vam netko zamaže oci sa 150 km i sto iduci mjesec. Ti pregovarači iz vlade su sebi dva puta uplatili i svim proračunskim korisnicima dva puta po 1270 km. A ovi glupsoni pregovaraju o 150 km. A o povišici mirovina ni rijeci. Sve mirovine osim onih najveci moraju zurno ici gore 30-50 posto. A sve ovo drugo je laz i obmana. Ova dva pregovarača ispred umirovljenika su kupljeni od vlade odavno. To su njihovi igraci Penzioneri, umirovljenici tu dvojicu pocetak te zurno i u prosvjede pred Vladu i Parlament. Prica o nekom vijeću umirovljenika je takode kupovina vremena da se ne uradi nista. U proracunu , kaši nikad vise novca nije bilo ali onim kojim je naj potrebniji ne daju. Ti pregovarači Toni, Niksic i ekipa sebi dizu place po 800 km bez ikakve medijske pompe. Kako Toni i Niksic mogu imati 15 minimalnih mirovina placu. 3-5 je maksimalno. Dignite mirovine zurno ili prosvjedi. Do izbora ih stisnuti ili sve pada u vodu. Pristati na jednokratnu pomoc 150 – 250 km je pucanje sebi u noge… Ovu dvojicu počešati zurno.. Kozula i tog Redzi nekog.

  • Radio sam u fz Mio Pio prije 10 godina i tada je bio ovaj Meho Redžić ispred sindikata umirovljenika.On je Vladin igrač i ima dobru punku.Pod hitno smijeniti i izabrati nekog poštenijeg

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.