Sastanak Begića i Milasa: Hrvatska će nastaviti pomagati Hrvate u BiH

Načelnik općine Posušje Ante Begić boravio je u Zagrebu te se sastao s državnim tajnikom u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonkom Milasom i državnim tajnikom Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Gordanom Hanžekom.

Načelnik se zahvalio Vladi Republike Hrvatske na sustavnoj podršci kao i pomoći oko izgradnje buduće Osnovne škole fra Petra Bakule, koja će unatoč svim okolnostima biti završena do početka nove školske godine 2022./2023.

Milas je rekao da će Hrvatska nastaviti pomagati sve razvojne projekte koji će jamčiti opstanak i veću kvalitetu života Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Isto je obećao i Hanžek ispred svog Ureda koji su dosada podržali tri infrastrukturna projekta općine Posušje: “Dodatno opremanje objekta Dječji vrtić Bajka Posušje”, “Nadogradnja područne škole Čitluk na području općine Posušje  I faza” i “Nastavak izgradnje dovodno-distribucijskog cjevovoda Rakitno -Č2-Č5”.

Na sastancima se razgovaralo i o drugim prioritetnim projektima koji bi se trebali realizirati u sljedećem razdoblju kroz razne oblike prekogranične suradnje, a koju svakako pospješuju redovni sastanci i koordinacije načelnika/gradonačelnika s predstavnicima vlasti iz RH i BiH na inicijativu predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića i predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsjednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragana Čovića, priopćeno je iz općine Posušje.

(www.jabuka.tv)

4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.