Sarajevo: Zastupnica SDA predlaže da se Radićeva ulica preimenuje u ulicu Paddya Ashdowna

Zastupnica SDA u Skupštini Sarajevske županije Samra Ćosović-Hajdarević podnijela je inicijativu da se Ulica Stjepana Radića u centru Sarajeva preimenuje u ulicu Paddyja Ashdowna.

Kako je Ćosović-Hajdarević kazala na  sjednici Skupštine u srijedu, Paddy Ashdown je do trenutka svoje smrti “bio opredijeljen za BiH, zbog čega zaslužuje da jedna ulica u ovom gradu nosi njegovo ime”, prenosi Klix.ba.

U prilog tome govore njegove izjave, diplomatske akcije, ali i pismo koje je prije svoje smrti, zajedno s bivšim visokim predstavnicima Carlom Bildtom i Christianom Schwarz-Schillingom uputio visokoj predstavnici za vanjske poslove i sigurnost Europske unije Federici Mogherini, a u kojem je iskazao čvrstu podršku BiH i upozorio na uplitanje Hrvatske u unutrašnja pitanja BiH, istaknula je Ćosović-Hajdarević.

Ona je potom citirala lorda Ashdowna koji je jednom prilikom kazao kako vjeruje u BiH koja je predivna zemlja.

Podsjećamo, Ashdown je ostao upamćen po masovnim smjenama političara koji se nisu uklapali u njegov koncept Bosne i Hercegovine te je mnogobrojnim nametnutim odlukama i intervencijama na Daytonski Ustav od Hrvata u BiH napravio građane drugoga reda u vlastitoj državi.

Zanimljivo je kako razmišlja politika u Sarajevu, jer bi ulicu nazvanu po čovjeku koji je životom platio borbu za prava Hrvata u Kraljevini Jugoslaviji željeli nazvati po čovjeku koji je sustavno radio na dekonstituiranju tih istih Hrvata u Bosni i Hercegovini.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

  • I bi tako!I neka ce!I treba nam!Kad se nesto dogodi,kad se nama Hrvatima uskrati neko pravo,ne znam uopce da li ih vise i imamo,to se takosturo napise clanak da vecina hrvatskog puka ne vidi i ne procita,a plus toga u nas vlada ona-ma jes me briga..ma tako nam itreba..masto bihja kad ima netko drugi itd itd a nasi poiticari o tomu uopce ne misle ili ne smiju jer bi zavrsili u prdekani!Da su Hrvati ovo predlozili do sad bi se krmak Bakir zapjenio na Fatimi i Insko bi vec podnosio izvjesce UN-u.Ustase se povampirile!J.b. im Esdaun nanu nanine nane i onda nek svaka uluca u Sanosi njegovo ime.Ja se osobno iskreno nadam da ce Luciferu biti visoki predstavnik u paklu!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.