Sarajevo je dobilo novu gradonačelnicu – Jabuka.tv

Sarajevo je dobilo novu gradonačelnicu

Gradsko vijeće Grada Sarajeva u četvrtak je na konstituirajućoj sjednici jednoglasno izabralo za gradonačelnicu Grada Sarajeva Benjanimu Karić koju je predložila Socijaldemokratska partija SDP.

Nakon bezuspješnog pokušaja da se izabere Bogić Bogićević za gradonačelnika Sarajeva, novi prijedlog SDP-a je Benjamina Karić.

Karić je rođena 1991. godine u Sarajevu, od 18. godine je članica SDP-a, a od 2019. godine je i potpredsjednica stranke.

Paralelno je diplomirala na dva fakulteta, na Pravnom fakultetu i na Odsjeku za povijest Filozofskog fakulteta. Dobitnica je Srebrene značke za izuzetan uspjeh na dodiplomskom i poslijediplomskom studiju.

Karić je poznata kao najmlađa doktorica pravnih znanosti u BiH i prva poslijeratna doktorica klasičnog rimskog prava. Autor je više od pedeset publikacija, knjiga, članaka i prijevoda s latinskog jezika. Akademskim radom se bavi od završetka studija i prošla je zvanja od demonstratora, asistenta, višeg asistenta i docenta. Tečno govori engleski i njemački jezik.

Uzimajući u obzir da Statut Grada Sarajeva propisuje obaveze u pogledu nacionalne pripadnosti rukovodstva Gradskog vijeća i Gradske uprave, po nacionalnoj pripadnosti doc. dr. Karić se izjašnjava kao Ostali.

Doc. dr. Benjamina Karić (rođ. Londrc) udana je i majka je jednog djeteta.

(Fena)


32 komentara

 • Ne mogu vjerovati evo da je netko jednom za promjenu izabrao mladu, strucnu, obrazovanu osobu za neku vaznu poziciju. Neka je sa srecom Benjamina! A nama srecom tece med i mlijeko i zadovoljni smo diktaturom i jednoumljem zadnjih 30 godina. Hvala vam dobrocinitelji hadezejovski, ne znam kako bih mogao biti vjernik i domoljub bez vaseg vodstva i vase nesebicne zrtve!

  • O cem pricas, procitaj malo bolje,
   Kadar SDP-a, znaci to ti je jednoumlje da ne moze vece, kakva strucnost, kakva obrazovanost, ne laprdaj gluposti

   • Pa sta sto je kadar SDP-a, mora biti kadar HDZ-a ili SDA da tebi pase, sta li? Cura je doktor znanosti, a 30 joj godina, dva fakulteta zavrsila, prica dva strana jezika za razliku od Mire, Bandica i mase slicnih, nece se bar osramotiti kad dodje netko sa strane kao nas Miro, i sad ispada da je profesionalni karijerist iako joj je samo 30 godina?! Nigdje veze… Najbolje da stave Antu Pavelica. Jel bi vam to pasalo?

  • A ja ne mogu vjerovati da je izabrana predstavnica tzv. “ostalih”. To je izmišljena kategorija, kako bi se nastavila muslimanska majorizacija. Ova je Benjamina samo ženska verzija Sejde Komšića. Ovo je još jedan koračić ka “građanskoj” državi, tj. put prema gradnji muslimanije, onako kako je to napisao rati,prijeratni i poslijeratni zločinac, lopov, kriminalac Alija Izetbegović u “Islamskoj deklaraciji”.

   • O tom je riječ, “ostali” stavit ce predznak koji treba, bilo životinjski, što god, al to ovi anti hrvati kao što je ovaj lik što je napisao ovaj komentar, sve mu paše samo da je kontra Hrvata!! Sada odjenom strucna, a da je iz HNS netko, naravno da mu ne bi pasalo da ima bilo koju diplomu, titulu… našao bi on neku felu…

 • Multietnicko Sarajevo rece ne Bogicevicu, Ivani Maric i opet po gradanskom modelu bosnjakinja. Bez halal certifikata nista… Zeni svaka cast i puno uspjeha ali prljave politike sa predznakom nacionalnog ne popustaju. U oni koji se kunu u gradanski model, samo sto nije zazivio serijatski zakon… Iskreno nema sto….

  • Eto hrvatski Mostar se nije popeo na glavu da ”svog instalira”, poslali jedno 15 dopisa Europi dok nisu dobili sta su htjeli, a za razliku od Sarajeva Mostar bar jest multietnicki grad, daj molim te…

 • Ako sam dobro shvatio štampu, ona je muslimanka koja se predstavlja kao “ostali”. Znači radi se o klasičnom triku tipa Komšić, da jedan narod zauzme mjesto koje pripada nekom drugom.

  • Ne kontam, kome zauzima mjesto, odnosno kome po tebi pripada to mjesto? Nisam znao da je to unaprijed odredjeno. Golemo?

   • Ovako pišu neki:

    “Uzimajući u obzir da Statut Grada Sarajeva propisuje obaveze u pogledu nacionalne pripadnosti rukovodstva Gradskog vijeća i Gradske uprave, po nacionalnoj pripadnosti doc.dr. Karić se izjašnjava kao Ostali.”

    Pa eto skontaj.

    • Koji su to neki? kamenjar.com? Ne razumijem zbog cega imate neku bolesnu potrebu svakoga svrstati u nekakav tor koji vama odgovara?

 • Žgadija iz SDP ranije se hvalila da su mulietnička stranka. Sad barem ne lažu, otvoreno se predstavljaju i djeluju kao čista muslimanska partija. Gad do gada.

 • Ovi škutori non stop nadrkani, nesretni i mrze sami sebe. Vratite se u te vaše prljave pećine i pustite normalne ljude da žive pozitivno.

    • Šta je bre bedo? Inteligencija ti je ravna nulli! Koja ja nacija “Ostali”? Ostali Muslimani? 😆

     To je kao tri osnovne boje, zelena, tamnozelena i zelana metalik. 😆

     • Glupane, idiote pećinski . Ta cura je Ostali jer je Židovka(niste ih baš sve istrijebili). Shvaćaš sad budalo? ima i drugih naroda na ovim prostorima od BHS, može li to tvoja jednodimenzionalna lobanja shvatiti?

      • A jesi mangup! 😆

       Sarajevski muslimani potamanili židove dok si reko keks. Na koga bi vi to sad prebacili Mudža Edine?

      • Ako neko mrzi Židove onda su to muslimani na prvom mjestu. Jeruzalemski muftija je skupa sa Hitlerom pravio planove za eliminaciju Židova. U novije vrijeme je Ahmedinedžad prijetio potpunim uništenjem Izraela i pitanje je, da nije Amerike šta bi bilo od židovske države.

       A jeli joj babo Hasan isto Židov?

 • U 21. veku, osoba pozira ispod slike jednog od 10 najvećih svetskih zločinaca, druga im tite; ta mlada,vaspitana,pametna osoba sve je rekla o sebi

  • Za razliku od ove nase zlatne hdz mladezi kojima je uzor Ante Pavelic i crne odore, ili onaj Stanivukovic deklarirani cetnik na kojeg se drka svaki put kad se objavi neki clanak na jabuka.tv? Aj isusati ne seri.

 • Samim tim da se izjašnjava kao “Ostali”, izvršila je agresiju na druga dva naroda. Osim toga u govoru je izrekla notornu laž, da je Sarajevo multietnički grad. Zadnja multienmička četvrt u Sarajevu, Stup, radikalno je islamizirana nakon okupacije Stupa od takozvane Armije BiH.

  • Kako si tako glup? Objasni mi kako si tako malouman… Žena je izjašnjava kao Ostali jer joj Ustav države ne omogućava da participira u političkom životu kao Židovka. Je li to toliko teško razumijeti? Glupane.

 • Em lijepa em pametna. Ma Bog joj dao snage da se izbori u okrutnom svijetu politike. Benjamina ja bi te rado primio u svoje stado tako lijepu i pametnu. 🙂

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.