Policajac i carinik iz Hrvatske surađivali s Ljubušakom oko krijumčarenja cigareta – Jabuka.tv

Policajac i carinik iz Hrvatske surađivali s Ljubušakom oko krijumčarenja cigareta

USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Splitu podigao optužnicu protiv trojice hrvatskih državljana, 42-godišnjaka, 35-godišnjaka, 43-godišnjaka i 48-godišnjeg državljanina BiH zbog krijumčarenja cigareta.

Na teret im se stavlja da su se, od listopada 2019. do 27. veljače 2020., na području Dubrovačko-neretvanske županije i Zagreba po prethodnom planu i dogovoru povezali u zajedničko djelovanje s točno određenim zaduženjima i ulogama radi kupovine i prijevoza velikih količina cigareta iz Bosne i Hercegovine te njihove prodaje na ilegalnim tržištima u Hrvatskoj, piše Dalmatinski portal.

Tako je, u okviru podjele zaduženja, 35-godišnjak od nepoznatih osoba u Bosni i Hercegovini nabavljao veće količine cigareta. Nakon dogovora s 42-godišnjakom, cigarete su od 35-godišnjaka u Ljubuškom preuzimali 43-godišnji policajac i 48-godišnji carinik te su ih potom u svojim vozilima prevozili preko malograničnog prijelaza u Metkoviću između Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Zatim su cigarete odvozili na područje Zagreba gdje ih je 42-godišnjak preuzimao radi skladištenja i daljnje prodaje većem broju osoba. Okrivljenici su na štetu Državnog proračuna Republike Hrvatske iz Bosne i Hercegovine na opisani način uvezli i u Hrvatskoj prodali najmanje 90 pakiranja tzv. ‘baksi’ raznih marki cigareta koje nisu bile označene duhanskim markicama Ministarstva financija Republike Hrvatske i na koje nisu platili carinska i druga davanja, čime su Državni proračun Republike Hrvatske oštetili za najmanje 900.000,00 kuna.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.