Sanirana zgrada Osnovne škole Stolac

Zahvaljujući donaciji Republike Hrvatske zgrada Osnovne škole Stolac je sanirana nakon što je pretrpjela veliku štetu u niza potresa koji su u travnju 2022. godine pogodili Stolac.

Iz Grada Stoca podsjećaju da je Vlada RH preko Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje izdvojila iznos od 100.000 kuna za sufinanciranje sanacije fasade na Osnovnoj školi u Stocu.

Dio radova financiran je iz vlastitih sredstava Grada Stoca, jer doznačeni iznos nije bio dovoljan za sanaciju cijele fasade, a uskoro je završen i drugi dio fasade na dijelu Prve osnovne škole u Stocu, zbog kojeg se ranije digla velika medijska prašina.

Također, odlukom Vlade Republike Hrvatske od 30. ožujka 2023. godine Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH dodijelilo je 50.000 eura za obnovu fasade Osnovne škole Stolac i opremanje informatičkog kabineta škole.

Tako su od ove školske godine, realizacijom ova dva projekta, učenici Osnovne škole Stolac i Prve osnovne škole Stolac dobili novu fasadu na školi, vizualno ljepšu i topliju školu, kao i 40 računala, četiri prijenosna računala, tri printera, jedan kopirni uređaj te projektor za Osnovnu školu Stolac i Prvu osnovnu školu Stolac ukupne vrijednosti 40.821,30 KM.

Za potrebe Osnovne škole na Crnićima kupljene su nove školske ploče u vrijednosti 16.378 KM, navodi se u priopćenju.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.