Saniran most preko Neretve koji povezuje Žitomisliće i Biletić Polje

U sklopu projekta inspekcije stanja mostova na regionalnim cestama u HNŽ-u, izvršen je pregled mosta preko rijeke Neretve koji povezuje Žitomisliće i Biletić Polje, na regionalnoj cesti R425 (Žitomislići – Čitluk – Hamzići).

Na predmetnom mostu uočena su oštećenja na središnjim stupovima, a uočeno je kako otpada zaštitni sloj betona, uslijed čega je vidljiva i korozija armature, te oštećenja kolnika i diletacija na mostu, piše Brotnjo.info.

Inspekcija je također uočila kako je antikorozivna zaštita na ogradi pješačkih staza dotrajala kao i na stupovima rasvjete. Nekoliko limenih dijelova slivnika, koji su postavljeni pri sanaciji mosta 1999. godine su oštećeni te ih je bilo potrebno zamijeniti.

Kako je ova regionalna cesta jedna od najprometnijih u HNŽ-u, županijsko Ministarstvo prometa i veza na čijemu je čelu Brotnjak Stjepan Krasić krajem studenoga prošle godine pristupilo je sanaciji mosta u Žitomislićima, a radove u vrijednosti 221.943 KM je izveo Hering d.d. Široki Brijeg.

U sklopu ove sanacije na samom mostu je uklonjen habajući sloj asfalta, dok je na nadvožnjaku koji se nadovezuje na most uklonjen i nosivi svoj asfalta.

Tijekom izvođenja radova uklonjeni su oštećeni dijelovi dilatacijskih naprava i postavljeni novi, a zamijenjena je hidroizolacija na nadvožnjaku i mostu radi zaštite konstrukcije.

Na stupovima mosta gdje je to bilo potrebno urađen je zaštitni sloj betona. Nadvožnjak i most su dobili dva sloja asfalta, a zaštitna pješačka ograda i stupovi javne rasvjete su dobili antikorozivnu zaštitu.Na mostu je urađena i potrebna prometna signalizacija.

Dok su se izvodili radovi promet se odvijao naizmjenično, jednim prometnim trakom, uz postavljenu privremenu signalizaciju.

Pohvalno je i to da su svi planirani radovi završeni nekoliko dana prije roka, a rok je bio danas 18. veljače 2020. godine.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.