Samsung predstavio način otključavanja sigurniji od onoga koji koristi FBI

Samsung je tijekom predstavljanja novog Galaxy S8 telefona otkrio da oni mogu biti otključani putem Iris tehnologije skeniranjem vašeg oka. Kao što je bilo i očekivano, marketinški su tvrdili da je Iris tehnologija sigurnija nego ona koja se koristi skenerom otiska prstiju. Iznenađenje je to što je Samsungova Iris tehnologija u stvari superiornija u odnosu na FBI tehnologiju skenera otiska prstiju.

Kako prenosi Business Insider, te informacije su dobivene u razgovoru sa Markom Cliftonom, direktorom kompanije Princeton Identity, i koja stoji iza Iris tehnologije Galaxy S8 telefona. Clifton kaže da FBI koristi 13 točaka identifikacije po skeneru otiska prstiju, što znači da se sa svih 10 prstiju ukupno skenira 130 točaka. U međuvremenu, Iris skeniranje Galaxy S8 telefona može registrirati do 200 točaka identifikacije sa samo jednim Iris skeniranjem.

Treba imati u vidu da Iris skener skenira oba oka pa to znači čak 400 točaka identifikacije. Nije baš pravedno uspoređivati dvije različite tehnologije, ali je ipak impresivan podatak da jedna komercijalna tehnologija bude učinkovitija od one koju FBI koristi.

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.