Samopouzdanje kao izvor ljepote u svakoj dobi

Žene diljem svijeta u pokušajima da izgledaju što bolje pribjegavaju očajničkim mjerama, silno se trude kirurškim postupcima “vratiti vrijeme” gube dostojanstvo pokušavajući izgledati kao njihove šesnaestoodišnje kćeri. Ljepota je ipak uvijek bila puno više od punašnih usnica i prpošnih grudi. Najljepše žene svijeta imaju jednu zajedničku osobinu – visoko samopouzdanje. Jabuka.tv vam donosi nekoliko načina na koje i vi možete podići svoje samopouzdanje.

Samopouzdanje iznutra se jasno vidi izvana. Modeli koji najbolje zarađuju nisu nužno najljepši, ne postoje savršeni ljudi. Kad je riječ o tom poslu, u kojem je ljepota sve, najvažnije je kako se nosite. To vrijedi i za svakodnevni život i žene u svakoj životnoj dobi. Uspravno držanje i samopouzdanje su dvije osobine koje mogu uljepšati bilo koju ženu.

Usredotočite se na ono što imate, a ne na ono što nemate.
Žene koje su usredotočene na one stvari u svom izgledu koje im se sviđaju će sebe vidjeti kao lijepe. Pogledajte se u zrcalo, pronađite ono što najviše volite i istaknite taj dio sebe. Komad nakita, ukras za kosu ili pametno odabran modni dodatak mogu privoću pažnju na dio tijela koji želite. Razmišljajući o svojim vrlinama možete podići samopouzdanje.

Osmijeh čini čuda. Ženski osmjeh je jedna od karakteristika koja je najčešće opisana privlačnom. Mnoge žene kažu da je upravo njihov osmijeh najbolji pokazatelj njihove unutarnje ljepote. Ljubazan i iskren osmijeh je najbolji estetski zahvat, a što je najbolje, potpuno je besplatan.

Ne bojte se mjenjati s godinama. Nemojte se čvrsto držati svog stila iz dvadesetih, radujte se promjenama i nemojte misliti da vašu ljepotu određuju traperice u koje više ne možete stati.

Nemojte se natjecati. Zapamtite, ljepota ne leži u tome koliko bolje izgledate od nekoga, već u najboljem što možete dati od sebe. Nikad se nemojte uspoređivati sa mlađim ženama, niti dopustiti da vam primarni cilj bude da izgledate što mlađe. Prigrlite svoju dob, starite dostojanstveno, uživajte u zrelosti i eleganciji koju vam godine donose. Zaboravite na anti-ageing filozofiju zapamtite da je puno važnije stariti zdravo.

U kojoj god životnoj dobi bile, naučite voljeti sebe i razvijati pozitivnu sliku o sebi. Drugi ljudi će vas vidjeti onako kako vi vidite sebe, a onu negativnu kritičarku koja vam sjedi na ramenu i upozorava vas kako su vam noge krive/uši klempave/grudi premale/ruke predebele utišajte jednim osmijehom koji će joj pokazati koliko ljepote zrači iz vas.

(www.jabuka.tv)

Klikni OVDJE i posjeti naš novi kutak LIFE

1 komentar

Komentiraj: