Samohrani otac posvojio petero djece s poteškoćama u razvoju

Ben Carpenter kaže da je oduvijek znao da želi imati djecu. Kada je napunio 21. godinu odlučio je da usvoji dijete s posebnim potrebama posebno zato što je radio u školi za djecu i odrasle s poteškoćama u razvoju.

Mislio sam da me neće prihvatiti kao kandidata za usvajanje djece zato što sam samac, objašnjava Ben i dodaje kako ga je služba za usvajanje baš zbog toga prihvatila, a dodatni plus je bilo i njegovo radno iskustvo, prenosi Daily Mail

U međuvremenu je prošlo devet godina i sada ih je petoro, a on kaže da ne planira da stane samo na tome. Za sada se brine o tri dječaka i dvije djevojčice. Dječak jack ima autizam, Joseph Downov sindrom, dok najmlađi Noah boluje od rijetkog sindroma i ozbiljnih urođenih defekata koji utječu i na ruke i noge.

Noah je super i savršeno se uklapa u našu obitelj, i, da budem iskren, osećam se kao da je oduvijek s nama, tvrdi Ben.

Djevojčica Ruby ima Pierre-Robinov sindrom i ograničenu upotrebu ruku zbog nedostatka kostiju, a Lily je gluha. Ben priča kako žive u idiličnoj obiteljskoj atmosferi, pogotovo jer se sva braća i sestre brinu o Noi, a najviše doprinosi Lily koja je posebno majčinski nastrojena i dosta pomaže.

Ben prima novčanu pomoć i živi od svoje štednje. Kao usvojitelj ima pravo na tjedni dječji dodatak u iznosu od 20 funti za prvo dijete i 13.70 za drugo. Usvajanje djece s teškoćama u razvoju podrazumijeva i dodatak za doživotni invaliditet, koji je namjenjen djeci mlađoj od 16 godina, a kojima je potrebno starateljstvo.

Ben objašnjava da nikada nije želio imati svoju biološku djecu jer smatra da postoji mnogo više od toga.

Da, možda oni nemaju istu krv kao ja, ali koga briga, naglasio je.

Trenutno ne planira usvojiti još djece, ali kaže kako je jedan od onih ljudi koji kažu: ‘Nikada ne reci nikad’, odnosno objasnio je da ako bi u budućnosti neko dijete doista trebalo njegovu pomoć, siguran je da bi ga na kraju usvojio. Prema tome, u budućnosti se definitivno vidi kako usvaja još djece, jer kako kaže, jednostavno voli biti tata, prenose 24sata.hr.

Uz petero djece, Ben nema vremena baš posvetiti se partnerici, pa je tako ni ne traži. Vezu ne planira uskoro imati jer je sretan sam, a i njegova djeca će mu uvijek biti na prvom mjestu.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.