Crveni križ i Uprava civilne zaštite ŽZH ugostili u Grudama predstavnike zagrebačkog Crvenog križa | Jabuka.tv

Crveni križ i Uprava civilne zaštite ŽZH ugostili u Grudama predstavnike zagrebačkog Crvenog križa

U sklopu trodnevnog radnog posjeta izaslanstva Gradskog društva Crvenog križa Grada Zagreba na čelu s ravnateljem Petrom Penavom, Crveni križ ŽZH organizirao je prezentacijsku večeru na kojoj su predstavljeni rad i funkcioniranje Crvenog križa ŽZH i Uprave civilne zaštite ŽZH.

Pomoćnik ravnatelja Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke Mladen Bošnjak prezentirajući organizaciju sustava civilne zaštite od države do lokalne razine naglasio je mjesto i ulogu županijske Uprave civilne zaštite u cjelokupnom sustavu zaštite i spašavanja, te planove Uprave civilne zaštite u narednom periodu istaknuvši izgradnju skladišta za potrebe civilne zaštite i Crvenog križa.

Tajnik Crvenog križa ŽZH Josip Zelenika prezentirao je mjesto i ulogu županijskog Crvenog križa u državnoj i federalnoj strukturi crvenog križa. Zelenika je predstavio rad u protekloj i planove Crvenog križa u 2019. godini, te izrazio zadovoljstvo s uspostavljanjem suradnje s Gradskim društvom Crvenog križa Grada Zagreba.

Tijekom večeri razgovaralo se o stanju struktura civilne zaštite i Crvenoga križa u ŽZH, te mogućnostima suradnje s Gradskim društvom Crvenog križa Grada Zagreba.

Osim gostiju iz Zagreba i članova Predsjedništva Crvenog križa ŽZH na čelu s predsjednikom Viktorom Grbavcem na prezentacijskoj večeri nazočili su i predstavnici civilne zaštite općina/gradova u ŽZH, Uprave civilne zaštite ŽZH, općinskih/gradskih organizacija Crvenog križa u ŽZH (predsjednici i tajnici), navodi se u priopćenju.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj: