Salakovac: Ne treba praviti dramu, migranti su slobodni do 22 sata – Jabuka.tv

Salakovac: Ne treba praviti dramu, migranti su slobodni do 22 sata

Sve je uredno, oni još spavaju. Kad ustanu, bit će pripremljen doručak, a onda ćemo početi davati lijekove i tretman onima koji su oboljeli. Također, nastavlja se i njihova registracija koju vrši Ministarstvo sigurnosti BiH, rekao je za Dnevni avaz Edin Denjo Izbjegličkog centra Salakovac.

Denjo je pojasnio i situaciju s navodnim bijegom rekavši kako od toga ne treba praviti dramu te da nitko od njih to ne treba raditi ”jer oni su slobodni ljudi”.

Nema potrebe za tim, to sam im svima i sinoć objasnio. Imaju slobodu izlaska i kretanja do 22 sata, naveo je Denjo.

Inače, Društvo Crvenog križa Bosne i Hercegovine, konkretno Crveni križ Federacije BiH, preuzeo je obvezu da za određeno razdoblje osigura hranu i higijenske potrepštine za migrante koji su premješteni u Izbjeglički centar u Salakovcu.

Radi se o 270 do 290 osoba i nastojat ćemo u prvoj fazi iz vlastitih sredstava osigurati obroke za prvih 15 dana njihovog boravka, a za 15 dana nakon toga pobrinut će se Međunarodna organizacija za migracije (IOM), pojasnio je za Fenu glavni tajnik Crvenog križa FBiH Namik Hodžić.

Kako je rekao za Fenu, od državnih institucija očekuju da se generalno pobrinu za osiguranje sredstava za obroke i kompletnu brigu o migrantima u BiH, napomenuvši da su u taj proces, osim IOM-a, uključeni i UNICEF i UNHCR, kao i neke druge vladine i nevladine organizacije.

Glavni tajnik Crvenog križa FBiH rekao je da su ostvarili suradnju i s Crvenim križom i Crvenim polumjesecom Italije, švicarskim Crvenim križom te organizacijom World Vision, koji su spremni pomoći Crveni križ BiH pri pružanju podrške migrantima.

Izrazio je nadu da će ubuduće imati i sustavnu pomoć države u rješavanju tog pitanja, dok će, kaže, Crveni križ BiH svakako rješavati svoj dio preuzetih obveza.

(www.jabuka.tv) 


15 komentara

 • A naši mladi odlaze jer nemaju za osnovne potrebe,branitelji nezbrinuti,umirovljenici na ivici egzistencije,stari i nemoćni,socijalni slučajevi,radnici sa 500 KM plaće,djeca nemaju ništa…. I nitko im ne da što ih i koliko ih pripada a na drugoj strani se ima i može.

 • Ovo se prikazuje kao da su migranti tu pod prisilom i torturom…a ..bem ti sunce imaju osiguran smjestaj,tri obroka i medicinsku skrb u svakom trenutku!
  KOLIKO BI SE STANOVNIKA BIH MOGLO TIME POHVALITI ????
  Nego treba njih prebaciti odmah u prvu susjednu drzavu pa nek se drugi s njima zajeb…a pare sto bacate na njih usmjerite u skolstvo i zdravstvo!

 • Zašto su Mektić i SDA bagra ovu gomilu isilovaca gurnuli u Mostar? Zašto ih nisui smjestili u “glavni grad” i zašto barem dio Mektalo nije odveo na ručak u Banja Luku?

  • Ne pričaj gluposti!Ovdje si se našao pitati zašto ovo zašto ono!
   Prvo isil je u Mostaru od 1992.godine,u istom tom Mostaru koji je podijeljen i nije “stolni” grad Hrvata već se hvale multietičnosti…Hrvati saginju glavu i pitaju se i zapitkuju na internetu.Što sam napravio ja ? A tek što si napravio ti pametnjakoviću??
   Pitaš nekog Mektića i to na portalu.
   Svi smo prodani za interes i onda se lako događaju ovakve stvari,jer pošten čovjek se ne boji ničeg,a mi smo svakakvi i nesmijeo zucnut.
   OSOBNO SAM PROTIV BILO KAKAVE POJAVE MUSLIMANSTVA,a kamo li naseljavanja i kratkog smještaja,migranti nisu dobro došli,i ako me smatrate nacistom nije ni to problem,nisam nacist,ali ako je i to način otpora migrantima prihvaćam,no želim napomenuti da odgovrnost snosi političko vodstvo koje samo sebi služi a ne narodu u cjelini!
   ZAŠTO SE PRAVE FINI JAVNO MIJENJE HRVATA PREKO 80 posto misli da su migranti muslimani odurni i ne žele ih u svojoj blizini.E pa molim lijepo ne klečite pred EU šlicevima iznesite stav većine Hrvata!

   • Za anonimno sto proziva drugo anonimno-
    Lijepo si ti njega sad tu stavio na mjesto s ovim zasto se i sta pita na portalu i komentar ti stoji,samo je licemjerno govoriti drugima kad ni ti ne smijes napisati tko si ni sto i nick ti je “aninimno” a napadas druge!

 • Kako mogu slobodno hodati po ovoj jadnoj i halavnoj drzavi, a nemaju nikakvih dokumenata. Te nesretnike hitno, ili proslijediti u neku susjednu drzavu, ili u avione i vratiti idakle su i dosli.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.