Erdogan patnje Palestinaca usporedio s progonom Židova: “Nema razlike između strahota”

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan usporedio je u četvrtak postupanje Izraela prema Palestincima u Pojasu Gaze s progonom židova u Europi u vrijeme nacizma.

Nema razlike između strahota koje je proživljavao židovski narod u Europi prije 75 godina i okrutnosti kojoj su izložena naša braća u Gazi, rekao je Erdogan na početku panislamskog susreta na vrhu u Istanbulu.

Optužio je čelnike naroda koji je podnio svakojaka mučenja u koncentracijskim logorima u Drugom svjetskom ratu” da napadaju Palestince “koristeći se metodama koje su slične nacističkim.

Erdogan je održao govor na otvorenju summita Organizacije za islamsku suradnju (OIC) koji je sazvao kako bi osudio Izrael zbog pogibije gotovo 60 Palestinaca od izraelske vatre u Pojasu Gaze u ponedjeljak dok su prosvjedovali protiv preseljenja američkog veleposlanstva iz Tel Aviva u Jeruzalem.

To što Izrael čini je razbojstvo, nasilje i državni terorizam, dodao je Erdogan koji je u ponedjeljak nazvao krvoproliće u Gazi “genocidom”.

(Hina)

 


7 komentara

 • s tim da je smetno dodati to da se masa palestinaca i njihove muslimanske brace rado raznosi na ulicama zap.Europe i drugdje, dok židove u 2.svj.ratu baš i nisu to radili, velika je razlika moj Erdoganu konju i-silovski

  2
  1
 • Mogao je radikalni islamist Erdogan usporediti patnje Kurda koje progoni njegova vojska (ili Armenaca nad kojima je Turska 1915. godine izvršila genocid) s patnjama Židova u 2. svjetskom ratu.

  4
  1
 • Sutra ovaj demokrata od presjednika stiže sa ovako pomirujućim porukama u BiH-nu,Sarajevo,Zetru…Sve sa namjerom da da do znanja da je BiH-na ipak njegov amanet od Alije…Tako je i sličio njegov protokol dolaska,bez najave,odobrenja mjerodavnih institucija itd…Građani o svemu saznali iz medija prvo,pa onda progovorili državnici,političari…

  1
  1
 • Ovaj pokvarenjak je bacio Tursku tri stoljeća unazad. Opet vraća feredžew ženama, tepa islamistima, uvodi diktaturu. A od državnih novaca sebi izgradio dvorac 1000 soba. Konjina jedna!

  4
  1

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.