SAD oštro kritizirao SDA zbog korupcije i ometanja istrage

Sjedinjene Američke Države oštro su kritizirale vodeću bošnjačku Stranku demokratske akcije optužujući je za korupciju i ometanje istraga o kriminalu, blokadu Federacije BiH i za poticanje podjela u zemlji.

SDA je u srijedu donijela zaključke u kojima je navela da ima isti cilj u BiH kao EU, SAD i Ured visokog predstavnika u izgradnji funkcionalne, demokratske države, stabilnih institucija i osiguranje vladavine zakona.

Kada bi SDA dijelila ove ciljeve sa SAD-om, stranka i njeni dužnosnici ne bi pokušavali blokirati ili ometati istrage o korupciji, ne bi pridonijeli nefunkcionalnosti u Federaciji BiH i ne bi preferirali retoriku podjela u odnosu na smislene pokušaje pomirenja, objavilo je američko Veleposlanstvo u Sarajevu na Twitteru.

Istaknulo je da SAD ne favorizira nijednu političku stranku ili pojedini narod u BiH. Podržavamo narod ove zemlje – Bošnjake, Srbe, Hrvate i ostale – i podržavamo politike koje će donijeti bolju budućnost za građane BiH, stoji u izjavi.

Američki izaslanik za Balkan Gabriel Escobar je ranije ovaj tjedan posjetio Sarajevo i susreo se s predstavnicima triju stranaka, SDP-a BiH, Naše stranke i Naroda i pravde koje su najavile zajednički nastup na izborima najesen nasuprot SDA. U izjavama za javnost lokalni dužnosnici su istaknuli kako se njihovi i ciljevi američke politike u BiH posve poklapaju.

(www.jabuka.tv)

8 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.