S početkom 2013. HRT ukida reklame

Filmove i serije više neće prekidati reklamni blokovi, odlučila je Hrvatska radio-televizija.

HRT će od prvog siječnja sljedeće godine ukinuti emitiranje reklama tijekom filmova i serija, navodi se na stranici televizije.

Glavni direktor te kuće Goran Radman rekao je na sjednici Programskog vijeća da reklame neće biti emitirane nijednom tijekom filmova ili serija, iako zakon dozvoljava jednu “pauzu” za reklame.

HRT je također najavio raskidanje ugovora sa “AGB Nilsenom”, jedinom tvrtkom koja u Hrvatskoj pruža uslugu mjerenja gledanosti. To znači da HRT-u više neće biti službeno mjerena gledanost. Dogodine će ova televizija prodavati reklamni prostor po sekundi, a ne na osnovu gledanosti emisije u okviru koje se emitiraju reklame.

Tportal.hr procjenjuje da je HRT u 2012. zaradio 18 milijuna eura od reklama, a očekuje se da će, usprkos ovom ukidanju, u sljedećoj godini zaraditi samo oko četiri milijuna manje – 14 milijuna.

Portal dodaje da raskidanjem ugovora sa “Nilsenom” HRT štedi oko 790.000 eura, dok će ukidanjem reklama tijekom filmskog i serijskog programa izgubiti između 400.000 i 660.000 eura.

(jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.