S hrvatskog veleposlanstva u Sarajevu skinuta i potrgana zastava EU, reagirala policija – Jabuka.tv

S hrvatskog veleposlanstva u Sarajevu skinuta i potrgana zastava EU, reagirala policija

Zastava Europske unije postavljena na pročelju zgrade hrvatskog veleposlanstva u Sarajevu skinuta je i odbačena na ulicu u noći na nedjelju, njezin držač oštećen je i djelomično istrgnut, a policija traga za vandalima koji su to počinili, potvrdio je Hini hrvatski veleposlanik u BiH Ivan Sabolić.

To se dogodilo između 23 sata i ponoći. Zastava EU je potrgana, a hrvatska zastava koja je također istaknuta ostala je netaknuta. U kontaktu smo s policijom i u ovom trenutku nemamo više saznanja, kazao je Sabolić.

Radi se o ulazu u konzularni odjel veleposlanstva.

Oštećenje su opazili djelatnici veleposlanstva koji su pozvali policiju a ona je obavila očevid i sada traga za počiniteljem ili više njih.

Potragu bi trebala olakšati činjenica da je prostor na kojemu su istaknute zastave pokriven videonadzorom.

Iz dostupnih informacija proistječe kako se izgred dogodio tijekom policijskog sata koji je u Federaciji BiH na snazi od 23 do 5 sati ujutro a uveden je kao dio mjera u borbi protiv pandemije prouzročene koronavirusom.

Veleposlanstvo Hrvatske u Sarajevu smješteno je u poslovnoj zgradi u strogom centru grada na Trgu djece Sarajeva. Cijeli taj prostor koji je u blizini Ministarstva vanjskih poslova i Predsjedništva BiH pokriven je nadzornim kamerama.

Veleposlanik Sabilić je kazao kako očekuje da policija poduzme sve što je potrebno i brzo istraži ovaj izgred no nije želio nagađati o mogućim motivima počinitelja.

(www.jabuka.tv)


15 komentara

  • Ista pasta Čović i Bakir. Ista bagra. Zavađaju narod a zajedno loču i žderu. Otvorite oči Hrvati i Bošnjaci u BH. Ti nacionalistički idioti i žive na račun glupoga hrvatskoga i bošnjačkog naroda. I osigurali su sve svojoj djeci..

  • Radikalni islamisti su jaci u BiH nego u Pakistanu. Samo sve rade planski i sve je pod kontrolom Sarajevskih politickih mocnika… Oni EU vide i vole onako kao i Erdogan. A svima je jasno sto to znaci. A da ovi policiski organi, Sipa, Osa, tuzilastvo konacno daju odgovor tko su ubice i nalogodavci Joze Leutara, gen. Santica, Ugljena i Delalica, naravno i povratnika u Sredisnjoj Bosni, hrvatskih policajaca u Travniku a i policajaca nedavno u Sarajevu. Kada to rijese BiH politika a i drzava nece biti iste.. Pametnom dosta… Jer ocito je da iza svega stoje osobe iz vrha bosnjacke politike. Jer da nije tako to bi davno bilo rijeseno. Znaci da su i dalje mocni i jaki cim to mogu zataskavati svih ovih godina. A ocito da to puno ne sekira niti MZ, njihove prestavnike u BiH a niti politicare iz reda hrvatskog naroda a posebno ove uhljebe iz HDZ i sada njihove klimoglave iz HNS- a koji su dobro placeni za svoju sutnju, cutanje…

  • Kidaju EU zastavu ma briga nas za zastavu. Treba nas biti briga za zlocince muslimanske sto su ubili od obitelji Anđelic pa sv ostala ubojstva Hrvata po Bosni. To je smišljeno napravljeno kako bi zastrasili Hrvate. Više ih se iselilo nakon tih ubojstava nego u ratu. Čim vidite ciji narod bjezi iz Bosne, jasno vam je tko provodi genocid. Hrvati se prepolovili.Nikoga od nas nije briga. Kada smo mi iz Hercegovine.otisli na neki prosvjedu Bosnu, uzet cu samo primjer biskupa Puljica. Svi smo inertni sami mislimo na sebe ko životinje, kad krokodil pojede zebru, dvije minute iza toga dok se on zabavlja plijenom, ostale zebre mirno pasu. To smo mi Hrvati. Drugi narodi imaju svoje SANU, AID, sta imamo mi, imamo samo zlobu prema svojima, ako je imalo bogatiji jede nas zloba.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.