S ChatGPT-om sada možete i razgovarati

OpenAI najavio je nove promjene i novitete na svom popularnom AI chatbotu ChatGPT, a odnose se na način na koji se on može koristiti.

Trenutačno korisnici postavljaju tekstualne upite, a chatbot im odgovara na isti način – tekstualnom komunikacijom. No, s novom verzijom ovog servisa korisnici će s najpoznatijim AI alatom na svijetu moći i razgovarati. Također, osim glasovnih upita, moći će se učitati i fotografije, a nju će umjetna inteligencija proučiti i dati odgovor koji se zahtijeva od nje samo na temelju te slike.

Glasovni način rada prilično je jednostavan. Unutar aplikacije potrebno je stisnuti određenu virtualnu tipku i izgovoriti upit. ChatGPT taj će upit pretvoriti u tekst te će, umjesto tekstualno, odgovor na upit korisnicima dati na isti način – glasovno.

Pripremite se za radikalno novo iskustvo na Windowsima

Na The Vergeu kažu da možemo očekivati sličnu konverzaciju kakvu već imamo s glasovnim asistentima poput Alexe i Google Assistanta, no u OpenAI-u vjeruju da će ti odgovori biti puno bolji i kvalitetniji. Što se tiče glasa kojim će ChatGPT odgovarati na upite, bit će dostupno pet opcija, a ne treba sumnjati kako će se s vremenom taj izbor znatno povećati, piše Zimo.hr.

Podsjetimo kako OpenAI radi i na modelu prebacivanja teksta u govor koji može imitirati ljudski glas baziran na uzorku od samo nekoliko sekundi govora, tako da su mogućnosti te glasovne opcije zaista neograničene.

No, na The Vergeu upozoravaju i na opasnosti takvog modela imitiranja glasa na temelju uzorka od samo nekoliko sekundi jer se time otvara prostor za brojne različite prijevare i manipulacije i upravo zbog toga taj model još nije dostupan javnosti.

Autor GoT-a tuži OpenAI

Druga nova opcija koja stiže na ChatGPT odnosi se na pretraživanje slika i slična je kao i Google Lens. U aplikaciju učitate fotografiju za koju tražite informacije, a ChatGPT će dati odgovor za koji smatra da je relevantan. Kako bi taj odgovor bio što precizniji, korisnici mogu upisati (ili izgovoriti) neke dodatne podatke koji će pomoći chatbotu kako bi njegov odgovor bio što precizniji i točniji.

Nova opcija trebala bi postati dostupna za dva tjedna, no na početku će je moći koristiti samo oni koji plaćaju ChatGPT, dok bi naknadno trebala biti dostupna i ostalim korisnicima, prenosi Zimo.hr.

OpenAI, u to nema sumnje, i dalje će nastaviti s razvojem i poboljšanjem svog AI alata kako bi poboljšao iskustvo korištenja, ali i kako bi zadržao prednost na tom tržištu nad sve većom konkurencijom.

Autor GoT-a tuži OpenAI

(www.jabuka.tv | Foto: Freepik)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.