Pripremite se za radikalno novo iskustvo na Windowsima

Pripremite se za radikalnu transformaciju u iskustvu rada s prijenosnim računalima s operativnim sustavom Windows, jer Microsoftv tvrdi da predstavlja svoju verziju sljedeće ere u računalstvu, u kojoj će umjetna inteligencija biti integrirana u rad na računalima.

Ovo je sljedeća era, rekao je Pete Kyriacou iz Microsofta, korporativni potpredsjednik Microsoft Devices, naglašavajući značaj umjetne inteligencije, uspoređujući je s ranim danima Interneta. Ova nova era započinje uvođenjem Copilota, digitalnog pomoćnika za cijeli operativni sustav Windows i koji bi trebao značiti revoluciju u načinu na koji korisnici komuniciraju s računalom.

Sveobuhvatna integracija u Windowse

Copilot, koji nalikuje AI chatbotu, postat će dostupan u sustavu Windows 11 počevši od 26. rujna, putem nadolazeće nadogradnje Windowsa, proširujući njegovu funkcionalnost na aplikacije kao što su Bing i Edge. Microsoftov iskorak s umjetnom inteligencijom usklađen je s njihovim naporima da sustignu konkurente, posebno nakon uspjeha online chatbota ChatGPT-a, tvrtke OpenAI.

Autor GoT-a tuži OpenAI

Za razliku od prethodnih virtualnih pomoćnika, Copilot je svjestan konteksta, što mu omogućuje proaktivnu pomoć korisnicima bez potrebe da započinju razgovore, piše Zimo.hr.

Vi kao korisnik imali ste kognitivni teret razmišljanja što pitati ili morate generirati ispočetka da započnete razgovor, rekao je Kyriacou za CNET u intervjuu, govoreći o starijim glasovnim pomoćnicima.

Carmen Zlateff, potpredsjednica Windowsa, pokazala je kako Copilot može obraditi popis preporučenih atrakcija New Yorka poslan e-poštom, izračunavajući vrijeme hodanja čim se tekst označi. Novi agenti poput Copilota… mogu vas ‘gurnuti u pravom smjeru, naglasio je pak Kyriacou.

Svestran i fleksibilan

Svestranost Copilota proteže se na različite metode unosa, uključujući interakciju pisaljkom za upite temeljene na simbolima, kao što su matematičke jednadžbe. Microsoft ima za cilj poboljšati Copilotovo razumijevanje i fleksibilnost za učinkovitije korisničko iskustvo.

Samsung očekuje oporavak tržišta pametnih telefona

Osim pomoći u osobnim zadacima, Copilot pojednostavljuje navigaciju računala izvršavanjem naredbi, kao što je organiziranje otvorenih aplikacija. Microsoftove AI ambicije šire se izvan softvera, uvođenjem Surface Laptop Studio 2, koji sadrži Intelov neuronski čip za poboljšane performanse video poziva, uključujući kadriranje subjekata tijekom poziva.

Posjedovanje namjenskog AI čipa vjerojatno će poboljšati performanse i spriječiti da takve značajke preopterete vaše računalo, kaže Kyriacou.

Prijeti li Microsoftu i veći nadzor od strane vlasti?

Iako je Microsoftova vizija usklađena s Googleovim značajkama produktivnosti koje pokreću AI, Apple je također tiho integrirao AI u svoje proizvode. Međutim, rastuća uloga umjetne inteligencije u tehnološkim proizvodima vjerojatno će se suočiti s pojačanim nadzorom, piše Zimo.hr.

Očekuje se da će se tehnološki divovi poput Microsofta također suočiti s većim nadzorom u pogledu proizvoda povezanih s umjetnom inteligencijom kako se na Capitol Hillu počinju otvarati razgovori o regulaciji, rekao je Kyriacou.

U krugovima američke vlade vode se rasprave o regulaciji proizvoda povezanih s umjetnom inteligencijom.

Primarni cilj Microsofta

U bliskoj budućnosti, primarni cilj Microsofta je poboljšati intuitivnost i lakoću korištenja Windows prijenosnih računala.

Na Facebooku sada legalno možete imati više osobnih profila

Ovaj AI agent razmišlja o tinti. To je razmišljanje o isječku zaslona; to je razmišljanje o odabiru unutar Outlooka. A onda je također razmišljanje o podacima koji možda nisu pred vama, rekao je Kyriacou, misleći na Copilotovu sposobnost da tumači tekst koji pišete olovkom.

Mogućnosti Copilota obuhvaćaju tumačenje teksta napisanog olovkom, isječaka zaslona i podataka koji možda nisu izravno ispred korisnika, obećavajući značajan pomak u načinu na koji komuniciramo s našim uređajima.

(www.jabuka.tv | Foto: Microsoft)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.