Samsung očekuje oporavak tržišta pametnih telefona

Samsung predviđa dvoznamenkastu profitabilnost svog mobilnog odjela na razini cijele godine. Južnokorejski tehnološki div očekuje da će to postići povećanjem operativne učinkovitosti, a očekuje se i oporavak prihoda nakon pada u drugom tromjesečju.

Dok Samsung očekuje da će se tržište pametnih telefona vratiti na godišnji rast u drugom polugodištu predvođen premium slojem, potpredsjednik odjela Mobile eXperience (MX) Daniel Araujo rekao je u razgovoru o zaradi kako postoji potencijal za dodatna smanjenja, navodeći globalne ekonomske rizike. Samsung je najavio da će tržište tableta ostati uglavnom nepromijenjeno, s povećanjem potražnje u high-end segmentu.

Prodaja MX-a i mreža pala je 13 posto na godišnjoj razini u drugom tromjesečju na 25,6 bilijuna KRW (20 milijardi dolara). Prihodi od mrežne opreme pali su na glavnim tržištima, uključujući Sjevernu Ameriku i Japan. Operativna dobit pala je 13,8 posto na 4 trilijuna KRW. Isporuke pametnih telefona pale su 15,5 posto na 53 milijuna jedinica, pri čemu je ASP pao 4,3 posto na 269 USD. Isporuke tableta pale su 14,3 posto na 6 milijuna jedinica. Araujo je rekao da se prodaja smanjila jer premium pametni telefoni čine manji postotak isporuka, prenosi ICTBusiness.

Neto dobit pala je 86 posto na 1,6 bilijuna KRW, a prihod 22 posto na 60 bilijuna KRW, što se pripisuje slaboj potražnji za pametnim telefonima. Samsung je naveo globalne ekonomske čimbenike uključujući kašnjenje u oporavku tržišta poluvodiča uzrokovano inflacijom, zajedno s kontinuiranim prilagođavanjem zaliha od strane njegovih kupaca. Planira nastaviti smanjivati proizvodnju memorijskih čipova unatoč predviđanjima oporavka prodaje u drugoj polovici godine.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.