Rusija zaprijetila Hrvatskoj

Ruska Federacija izrazila je snažan prosvjed hrvatskim vlastima jer protjeruju 24 zaposlenika ruskog veleposlanstva u Zagrebu i zaprijetila mjerama odmazde.

Hrvatsko ministarstvo vanjskih i europskih poslova izvijestilo je 11. travnja o odluci o smanjenju ukupnog broja djelatnika ruskog veleposlanstva u Zagrebu pa 24 djelatnika ruske diplomatske misije moraju napustiti zemlju, što će imati utjecaj na cijeli spektar rusko-hrvatskih odnosa, objavila je u utorak glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova na web stranici ministarstva.

Zaharova je protjerivanje ruskih diplomata nazvala “antiruskom akcijom” i dodala da je odgovornost za posljedice “isključivo na hrvatskoj strani”.

Poduzet će se mjere odmazde, istaknula je.

Hrvatska je u ponedjeljak objavila da će protjerati 18 ruskih diplomata i šest članova administrativno-tehničkog osoblja.

Hrvatska se time pridružila nizu europskih zemalja koje su učinile isto “zbog brutalne ruske agresije na Ukrajinu”, priopćio je MVEP.

Protjerani ruski diplomati dobili su rok do 25. travnja da napuste Hrvatsku, rekao je televiziji Rossija-24 veleposlanik u Zagrebu Andrej Nesterenko.

Dobili su rok do 25. travnja da napuste zemlju, rekao je Nesterenko, prenosi TASS.

To je ozbiljan udarac za naše bilateralne odnose jer su protjerani diplomati bili ispravni ljudi, rekao je.

Hrvatska protjerala 24 djelatnika ruskog veleposlanstva

(www.jabuka.tv | Foto: Yuri Kadobnov/AFP)

7 komentara

  • Ovo protjerivanje diplomatskog osoblja samo pokazuje koliko Hrvatska mora slusati Brussel i ostale zapadne zemlje.
    O suverenosti Hrvatske nemamo sto razgovarati.

  • Sa zločincima , neljudima i ubojicama nedužnog ukrajinskog naroda, rusima, mi Hrvati trebamo raskinuti sve veze i kontakte kao što smo to trtebali učiniti i s prekodrinskim ubojicama iz Srbije..

  • Anemičnog zaboli qrac za narodom .On sluša onog što ga štipa za dupe i “makarona” koji ,da je svijet normalan nebi mogao voditi ni mjesnu zajednicu.Oženiti babuskaru,učiteljicu stariju ihiihii godina ,pa jeli vama to u liver.Bgm nije.Tu je jedno od njih pedofilčina i pol.
    Ali sluša on njih pokorno jer on je bogom dan biti činovnik nije momče bilo za rata jerbo je malokrvan.Haahaa bgt ko mi je mirio jesam li anemičan ili nisam nego pušku u ruku i brani svoju kuću,obitelj, domovinu.Užas.On je iznad nas svih tatino razmaženo derle a u švaba je to imalo i svoj naziv ..da ne govorim znate na što mislim.Što će sve poskupiti još tisuću posto itd.baš njega briga jerbo on je briselski momak.JADNO.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.