Rusija tvrdi da se Sjedinjene Države samo pretvaraju da se bore protiv ISIL-a

Rusija je optužila Sjedinjene Države da se samo “pretvaraju da se bori protiv terorističke organizacije ISIL”, smanjujući broj svojih zračnih napada u Iraku, a kako bi usporili napredovanje snaga koje podržava Rusija, javlja Reuters.

Rusko ministarstvo obrane je u priopćenju navelo da je američka koalicija drastično smanjila intenzitet djelovanja u Iraku od kad su snage koje podržava Rusija započele operaciju preuzimanja provincije Deir al-Zor.

– Svima je jasno da se američka koalicija samo pretvara da ratuje protiv ISIL-a – rekao je general major Igor Konashenkov. Kao rezultat toga, rekao je Konashenkov, militanti su prebacili veliki dio snaga u provinciju koju napada koalicija predvođena Rusijom.

– Ovo djelovanje Pentagona zahtjeva objašnjenje. Je li njihova promjena taktike želja da zakompliciraju oslobađanje sirijskih teritorija. Žele li oni da teroristi iz Iraka dođu u Siriju u susret ruskim snagama- rekao je Konashenkov.

On je naveo kako sirijske snage uz podršku Rusije protjeruju ISIL iz grada al-Mayadin, ali da teroristi dobivaju pomoć od “stranih plaćenika” koji dolaze iz Iraka.

(Fena)


1 komentar

  • To i vrapci na grani znaju.Nema logike da se SAD bore protiv onih koje su stvorili.Tako oni uvijek naprave neku grupu koja se bori umjesto njih.Nisu to vise nikakve teorije zavjere to je ziva istina.SAD stoje iza Isila i bore se na istoj strani protiv Sirijskog rezima koji je jedini normalan na bliskom istoku.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.