Romantična komedija Woodyja Allena na repertoaru HNK Mostar

Romantična komedija Woodyja Allena “Sviraj to ponovno, Sam” nova je predstava na kojoj rade u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru.

S pripremom predstave zagrebački redatelj Mario Kovač započeo je prošli tjedan, a uloge u predstavi ostvarit će Angela Bulum, Ivan Skoko, Ivo Krešić, Jelena Kordić Kuret, Nikolina Marić i Robert Pehar.

Sviraj to ponovno, Sam” kazališna je komedija Woody Allena koja je bila veliki broadwayski hit 1969., ali i u više naknadnih uprizorenja i ekranizaciji.

Komedija se vrti oko ljubavnog trokuta između dva najbolja prijatelja i supruge jednog od njih.

Sve troje su pripadnici elitnih umjetničkih krugova, no ono što ovu komediju posebno izdvaja u odnosu na slične je lik Humphrey Bogarta koji se provlači kroz misli glavnog lika i daje mu ljubavne savjete.

Raskol nastaje u činjenici kako se Bogartov macho pristup ženama, koji je izgledao šarmantno sredinom prošloga stoljeća, danas smatra izrazito zastarjelim pa čak i mizoginim (ženomrzačkim), no gledatelja dovodi u poziciju da se smije politički nekorektnim šalama koje današnje društvo smatra neprihvatljivima.

Vozeći oprezno rubom dobrog ukusa, komedija Woodyja Allena vječno je aktualna studija rata spolova i tranzicija unutar istog.

Premijera je planirana 20. prosinca 2018. godine, najavili su iz HNK-a Mostar, prenosi Fena.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.