Rojs: Milanović je napravio za mene više nego sve moje vlade u 15 godina

Umirovljeni general Ljubo Ćesić Rojs u N1 studiju uživo govorio je o razgovoru s predsjednikom RH Zoranom Milanovićem, akciji skidanja s crne liste SAD-a i proslavi u Kninu, ali i odnosu s Milanovićem i premijerom RH Andrejom Plenkovićem.

Ponovio je kako je 2003. stavljen na tzv. crnu listu terorista, na kojoj su svojedobno bili Castro, Milošević i Gadafi, što je dovelo i do blokade njegove imovine i svih tekućih računa te zabrane putovanja u SAD, Kanadu i Australiju. Prisjetio se kako o tome nije smio govoriti ni u saboru.

Šeks, kao predsjednik kluba, mi nije htio dati da govorim o tome u saboru, moram priznati, htio sam ga udaviti, ako sam član HDZ-a, zastupnik, zašto sam stavljen na listu?, zapitao se Rojs.

Kada se s 11 umirovljenih ratnih generala našao kod Milanovića, izložio mu je svoj problem.

Obraćao sam se svima ranije, Kovaču, Pejčinović Burić, i ništa. Kad sam razgovarao s tajnim službama SAD-a, oni se čude što sam na listi, kažu – to vaša država mora tražiti. Kod Kolinde sam bio dva puta, to je bilo smiješno, rekla je da će Trumpu turit papirić, neozbiljno, a ja bih za nju poginuo, razočaran je Rojs. Za Milanovića pak kaže:

Već je napravio više nego sve moje vlade u zadnjih 15 godina, moji nisu, a on je. Pazite, ja ne mogu ništa, ne mogu se baviti politikom, ne mogu otvoriti račun, našao sam odvjetnika u Chicagu, ali tko će ga platiti…, poručuje Rojs i otkriva da ga financiraju djeca i prijatelji.

Milanović se založio da se Ljubo Ćesić Rojs skine s crne liste SAD-a

Kritizirao je medijsku pozornost koju zbog dolaska u Knin ima potpredsjednik vlade RH Boris Milošević.

Sad je to neki veliki korak, umjesto da se veselimo braniteljima, veselimo se njemu, a svaki dan ih je sve manje, rekao je i obrušio se na SDSS nazvavši je strankom utemeljitelja ratnog zločinca Hadžića.

Vezano za kritike iz BiH oko odlikovanja generala HVO-a Zlatana Mije Jelića, rekao je da pretjeruju.

Oni u BiH trebaju nas sve odlikovati što smo branili jer Bihać bi bio Srebrenica, poručio je.

Nakon što je iz studija N1 pratio Milanovićev govor nakon odlikovanja, zaključio je da je to bio državnički govor.

Ovo je nakon Franje Tuđmana prvi državnički govor, sve do sada bili su govori mlakonja.

Još je jednom pohvalio Milanovića rekavši da generali ne bi bili oslobođeni da njegova vlada nije “odrišila kesu” i platila odvjetnike, a stranka kojoj on pripada, kako je rekao, tjerala ih je kroz golgotu, zbog čega je Ivu Sanadera nazvao veleizdajnikom. Ipak, ne može dalje od HDZ-a.

Mene gledaju s neba Tuđman i Šušak, ruka bi mi se osušila da zaokružim nešto osim HDZ-a, poručio je i zaključio da Plenković “nije loš”, ali i da ne može sam i da mu treba pomoći.

Milanović: Nije svatko tko je dobio kaznu u Haagu ratni zločinac

(www.jabuka.tv)


29 komentara

 • Koje vlade sdp hahaha..Ljubo smješan si ,,predsjednicu ne blati ona je Lavica za lognju i mesketa,,oni su ti to napravili u tih petnest godina,promisili role

 • moje vlade
  čuj lik je imao vladu
  ni milanče ni te tvoje vlade za mene nisu napravile ništa
  ni za mene ni za male ljude
  to su tvoje privatne stvari
  kuri me bolac za tebe i za tvoje vlade, i milančeta
  pustite nas da dišemo

 • Rojs je stara lopina. Žao mi je što je prosječan Hrvat sliko o Hercegovcima stekao na osnovi likova kao što su Rojs, Glasnović (uopće nije Hercegovac), Bandić, Kutle, Ivić Pašalič …
  Više bih volio da nas nas doživljavaju kroz Ruđera Boškovića, Fra Grgu Martića, A B Šimića, Brunu Bušića, Ludviga Pavlovića, Zvonu Bobana, Gorana Bogdana, Marina Čilića, Dalića …

 • Role za tebe su svi ucinili jako puno. A to sto je tebi malo da ti daju pola RH to je drugo. Do tebe je tokmacino… Dobio si vise nego sto si zasluzio. Stanove, auta, zemlju gradevinsku od Zagreba do Makarske, prodao si strojeve od inzinjerije kojo su vrijedili milijarde i opet kukas. Srami se…Dosta te vise Role..!

 • Rojs budi iskren i rwalan ,neke stvari si dobro i korektno radio ,a puno puta si nas (Hrvate branitelje iz Herceg Bosne )napravio budalama u očima drugih ,sa tobom niti počinje ni završava nas život ,ti si vojnik general ,zaslužio si mirovinu odličja itd,a kako ti možeš imati u nekretnine pokretnune i račune u vrijednosti desetke milijuna (maraka dolara eura) ,a ostali ne mogu kraj sa krajem ,ne brani nas i ne blebeći i okani se samo ja ja ja

 • Za zrinko tutić ,eto ti bogdan i boban vodi ih kući ,a šta su to loše uradili za narod svoj Šušak ,Baja ,Mijo ,da nije njih i nas šta bi bilo sa tobom i takvima (možda bi bili ministri u nekoj YU bez Htvata)

 • Role zašto ti nije pomogla obiteljska veza sa Amerikom ,Jere Lijanov je stalno išao na doručke i brifinge kod Clintona ,Obame ,jer Jere je stric tvome zetu ,

 • “Sramota Hercegovine”, isti ste obojica , stalno u medijima da mu se vidi velika pamet i kultura. Jedan od vidova blaćenja jednog naroda. A o tvojim stanovima, kućama, poslovnim prostorima, “”kupljenog fakulteta”, zbog generalskog čina suvišno je i raspravljati.

 • Evo njega opet, njemu crni vrag valja ako radi u njegovu korist, covjece vrati film od kud si krenuo gdje si bio i gdje si stigao i sta si radio ali da sve ovo mozes i znas ne bi bio Rojs?!

 • Rojs je pokrao i profuckao toliko da je 500 bojovnika moglo lijepo zivjeti citav zivot. Ali tokmacini malo i on bi jos krao. Glupson veliki i prevarant. Na svoje lazno domoljublje klepio milijarde kuna i maraka. Sad nestaje municije pa on opet ponavlja istu matricu tko papagaj ja, ja, ja i opet ja

 • ovaj role je suncokret a šta je govorio kada su bili izbori ovaj bi u sto vira za sto lira ma bež role ne valjaj gluposti uzmi bager i ori

 • Nažalost Gotovina , a pogotovo Rojs ne razumiju da su ih upleli u mrežu stvaranja novog bratstva i jedinstva , sto je smrt za Hrvatsku za koju su se borili. .Milanović je u toj mjeri vrhunski manipulator, da je Rojs zaboravio da je upravo njegova vlada u svom detuđmanizatorsko mesićevom stilu i iz istih razloga, poslala svu dokumentaciju HVO-a muslimanima da bi oni podigli OPTUŽNICE !,Sad će se prodati i i glorificirati Milanovića zbog par komada metala .Milanović i njegovi su govorili da je i Tuđman trebao biti u Haagu , svi njihovi svjedoci bili su na strani tužiteljstva u osudi Oluje , a sad MIlanović priča kao su nam u Haagu htjeli podvaliti zločinački poduhvat. Cijela njihova politika bila je spremna i ocekivala da ih s e proglas krivima , jer bi se na taj način riješili i tuđmanovog nasljeđa i doveli bi u pitanje legitimnosti postojanja hrvatske države .Kad nije išlo , onda ce upregnuti i izmanipulirati sve sudionike u svoje ciljeve . Hrvatska kao forma, bez hrvatskog sadržaja. HOS I ZDS su glavna perepreka u toj njegovoj viziji .

 • Ovaj ima mirovinu tko tri profesora u RH. I on opet kuka. Od drzave je dobio nekretnina u milijunskim iznosima. Strojeve iz inzinjerije pokrao i prodao. Sramota za hrvate i hercegovinu. Mars stoko nezahvalna vise..

 • Role da se ja pitam dao bih ti najveće odlikovanje sve zbog one tvoje nezaboravne ali istinite izjave ko je jamio jamio koju je na kraju uglazbio muzički sastav Zoster.

 • hahaha šta Rojs priča nekadašnji vozač autobusa i privremeni kondukter.sadje nakalemijeni političar.ima povrh tog čin generala smiješno dejeto zaradio guba hercegovačka.kolikoji ima.sa fakultetima koisu.ratovali nisu dobili ni najmanji čin.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.