Roditelji u očaju: Djeca se drogiraju na nastavi, u kafićima, na plaži, kod kuće…

Pulski roditelji su očajni, upućuju apel: “Uklonite drogu iz Pule!”

Prenosimo riječi majke jedne pulske srednjoškolke koja se do svoje šesnaeste godine već, kako kaže majka, navukla na alkohol i sve moguće droge, osim na heroin.

Nemojmo se zavaravati! Panika je! Stanje je alarmantno! Droga je među srednjoškolcima toliko raširena da kao roditelj ne znam što više učiniti! Drogiraju se za vrijeme nastave, večernjih izlazaka, u kafićima, na plaži, kod kuće… Drogu su kćerki davali prijatelji iz škole, za vrijeme nastave i nakon nje, poznati i nepoznati vršnjaci…

Ne mogu zaštiti kćer.

Ne mogu je zatvoriti u kuću i vezati lancima, očajna je majka jedne pulske srednjoškolke koja se od svoje šesnaeste godine, tvrdi majka, navukla na alkohol i droge, piše Glas Istre.

Najgore od svega je što mnogi roditelji ne vide što im se zbiva s djecom. Ne žele vidjeti problem jer, što se njih tiče, problema nema, njihova su djeca odlikaši! Samo nižu petice… Zdravo se hrane. Kao argument da je sve u redu s djecom koriste konstataciju da čak ni kolu ne piju, tvrdi majka tinejdžerke koja već ima problema s ovisnostima.

Zbog toga kćer već pola godine vodi kod psihijatra u Rijeku budući da u Puli nema psihijatra niti psihologa za tinejdžere.

Velik se broj pulskih srednjoškolaca doslovno razvaljuje drogama poput amfetamina, DMT-a, MDMD-a, klonazolama, LSD-a… Ne znaju gdje su, haluciniraju, pogađa ih amnezija, agresiva. Nasilni su jedni prema drugima. U dobi kad bi se trebali razvijati, doživljavati prve ljubavi i prva razočarenja, oni su gori od zombija. No, bitno da imaju sve petice u školi, ogorčena je majka.

(www.jabuka.tv)


6 komentara

 • A tko dovozi tu drogu u grad, tko je fila omladini. Valjda bi to policija trebala znati i raditi svoj posao. Pa ptice na grani vise znaju tko se tim prljavim poslom bavi. Osobe voze bjesne aute od 50-100 tisuca km, furaju tamne naocale, vozikaju se po gradu a nista necrade. Pita li se itko kako to, odakle lova.. A djeca nam stradase… Javno ih prozvati, prozivati, upirat prstom u takve, a policija samo neka pocme raditi svoj posao…

  14
  1
 • roditelji ,društvo,crkva,svi mi smo krivi ,kakva su nam djeca,mladi?
  kako smo posijali tako ćemo i rod imati,rodimo dijete u vrtić sa njim,pa u školu i to dijete uvijek netko drugi ima,odgaja osim onih kojima je darovano,a to su roditelji koji su prezaposleni,umorni,u kladionicam,raznim društvenim mrežam i Bog zna gdje su samo sa djecom nisu i onda se čude kad su djeca ovakva ili onakva!?
  dragi moji djecu treba odgajati,a ne samo obrazovati,odgojen čovjek je kulturan,čestit,odgovoran i zna smisao života,za koji mu nisu potrebni stimulansi koji izmisliše tko………..??????????

  14
 • Yx odličan komentar.
  Mi odrasli i društvo smo krivi jer se ne vodi ni financijska ni bilo koja druga skrb o ljudima .
  Ne vodi se briga ni o djeci ni starijima koji žive sa 370KM ,radnicima koji rade
  preko 200 sati mjesečno bez odmora za 500-600 KM ,braniterljima,nezaposlenima,bolesnima,studentima…
  Jednostavno nikoga nije briga kako ljudi žive i kako da prežive u ovbom teškom poslijeratnom vremenu

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.