Rocketsi se raspadaju: Nakon trenera i arhitekta momčadi želi otići i Westbrook | Jabuka.tv

Rocketsi se raspadaju: Nakon trenera i arhitekta momčadi želi otići i Westbrook

Nakon samo jedne sezone u Houstonu, MVP NBA lige iz 2017. Russell Westbrook želi napustiti Rocketse, javlja Shams Charania iz The Athletica.

I on i James Harden zabrinuti su zbog smjera u kojem su krenuli Rocketsi.

Nedugo nakon završetka sezone klub se rastao s trenerom Mikeom D’Antonijem, a zatim je ostavku podnio i dugogodišnji generalni menadžer Daryl Morey, arhitekt današnje momčadi i pionir korištenja analitike u NBA ligi.

D’Antoni je u međuvremenu postao pomoćni trener svojem bivšem igraču Steveu Nashu u Brooklyn Netsima, a Morey je preuzeo ulogu prvog operativca Philadelphia 76ersa.

Rocketsi su na Moreyjevo mjesto promovirali njegovog dugogodišnjeg pomoćnika Rafaela Stonea, a umjesto D’Antonija na klupu su postavili Stephena Silasa, koji je dugo radio kao pomoćni trener u NBA ligi, ali nikada kao glavni.

Dok je Harden unatoč skeptičnosti spreman ostati u klubu, Westbrook želi otići. Eksperiment s dvojicom najdominantnijih bekova s loptom u cijeloj NBA ligi nije se pokazao uspješnim i Rocketsi bi se zaista mogli okrenuti drukčijem izgledu momčadi.

No Westbrook nema previše manipulativnog prostora jer ima još tri godine ugovora, iako može iskoristiti opciju koja mu omogućuje odlazak na ljeto 2022.

(www.jabuka.tv)

 


Komentiraj: