Cvitanoviću određen pritvor zbog ubojstva Marka Radića – Jabuka.tv

Cvitanoviću određen pritvor zbog ubojstva Marka Radića

Županijski sud u Mostaru, na prijedlog Županijskog tužiteljstva HNŽ-a, odredio je pritvor u trajanju od jednog mjeseca Josipu Cvitanoviću zvanom Cviki (1974.) iz Mostara, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstvo u stjecaju s kaznenim djelom neovlaštena nabava, držanje ili prodaja oružja ili bitnih dijelova za oružje.

Cvitanović se sumnjiči da je 9. studenoga 2020. godine oko 18:45 sati u Mostaru, u haustoru zgrade u Ulici Brune Bušića broj 6, iz puške ustrijelio i ubio Marka Radića s kojim je prije toga imao verbalni i fizički konflikt.

Ultrasi odali počast ubijenom Marku Radiću

Osumnjičeni je nekoliko sati nakon ubojstva uhićen, a u pretresu vozila marke Škoda Fabia, kojim se Cvitanović koristio, pronađen je pištolj marke P Berreta, 6,35 mm, sa 6 komada streljiva, te 17 komada pištoljskog streljiva 7,62 mm, za koje nije imao važeću dozvolu, priopćeno je iz Županijskog tužiteljstva HNŽ-a.

Županijski sud u Mostaru ocijenio da je sasvim utemeljenim i opravdanim određivanje pritvora osumnjičenom, jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bijega, jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju strah da će osumnjičeni boravkom na slobodi ponoviti kazneno djelo.

MUP HNŽ iznio detalje ubojstva Marka Radića, Bevanda pohvalio policiju

Županijsko tužiteljstvo u suradnji s MUP-om HNŽ-a nastavlja poduzimati istražne radnje u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno kazneno djelo, dodaje se u priopćenju.

Tko je Josip Cvitanović Cviki koji je ubio Marka Radića?

(www.jabuka.tv)